Zárszervíz 0-24 Budapesten, kiszállási díj nélkül, hétvégén és munkanapokon is

Igyekszünk egész évben kiszolgálni a minket felhívó és biztonságra vágyó ügyfeleket éjjel-nappal, ha zárcseréről vagy zárnyitásról van szó. Kiszállási díjat külön nem alkalmazunk, ha az ügyfél megrendeli a szolgáltatásunkat. Nyilván mi is pénzből élünk, nekünk is el kell tartani a szakembereinket, illetve fenn kell tartani a vállalkozásunkat, így ingyen mi sem megyünk ki senkihez csak azért, hogy a helyszínen mondjuk el, hogy mi a probléma, illetve, hogy mennyibe kerül. Ezt a telefonban is meg tudjuk tenni, van bőven tapasztalatunk e téren. Pár kérdésre kell csupán válaszolni a beazonosítás kapcsán, vagy emailben fotót küldeni nekünk és ez alapján tudunk adni árajánlatot.

Mivel különböző paraméterű, illetve kivitelű, és anyagfelhasználású bejárati ajtók vannak beszerelve az ingatlanok nyílászáróiként, ezért széles az a kör, ami szóba jöhet a zárcserét illetően. A legtöbb, ami a magyar piacon jelen van, az az olcsó, silány kategóriás kínai ajtó. Napi szinten a zártörés, betörés, kilincstörés, rugótörés a jellemző. Ilyenkor lefittyed a kilincs és emiatt cseréljük újabbra, erősebbre, továbbá ehhez kapcsolódik gyenge, ócska zárbetét miatti meghibásodás, ilyenkor nyitni kell, majd új biztonsági zárat kell beépíteni.

Foglalkozunk még műanyag ajtó felhúzó-kilincses szerkezetével is, itt kilincset cserélünk, másod- vagy hevederzárakat telepítünk, illetve a zárbetétet cseréljük jobbra, erősebbre, biztonságosabbra. Olasz ajtózárak komplett cseréjét vagy kódolását, utólagos ajtóbeállítást vállalunk. Az izraeli Superlock vagy Mul-T-Lock ajtók fogaskerekes zárjának a cseréjében is otthon vagyunk, egy munkanapon belül vállaljuk. Lehetne még folytatni a felsorolást, a becsapódott ajtónyitástól kezdve (ahol kívül fix a gomb – itt 100 százalékos a teljesen sérülésmentes zárnyitás) a postaláda zárak cseréjéig, ami 20.000 forinttól már elérhető (nyitás és zárcsere). Egyszóval, ha bejárati ajtó problémája akad, bármilyen ajtóról is legyen szó, ha van hozzá alkatrészünk, segítünk! Megoldjuk 1-2 munkanapon belül, a munkáink mennyiségének a függvényében.

Zárnyitás, ajtónyitás kulcselvesztés miatt  – mi a teendő, kit hívjak fel?

Amikor egy ajtózárhoz nincs kulcs vagy nem nyílik a zár, érdemes szakemberhez fordulni, hiszen nem minden esetben egy sima, egyszerű zárról beszélünk. A legtöbb esetben az új ingatlanoknál már biztonsági zárakat alkalmaznak, amiknél szintén előfordulhat meghibásodás, kulcslopás vagy bármi egyéb más miatti ajtónyitás. Mielőtt nekiállunk kinyitni egy bejárati ajtót, feltárjuk a problémát, kifaggatjuk a kedves megrendelőt, hogy tapasztalt-e valamit, volt-e előzmény, illetve, hogy miért nyitjuk ki az ajtót, van-e jogosultsága egyáltalán oda bemenni. Itt azért megemlítenénk, azt a szinte mindennapos felkérést, amikor arra kérnek, hogy nyissunk ki egy bejárati ajtót, mert nincs meg a kulcs, aztán a részletesebb beszélgetés során kiderül, hogy nem is a tulajdonos az illető, csak egy barátja bízta meg, aki Angliában lakik. Ilyenkor egy kis hatásszünet, mert ilyen munkát biztos, hogy nem vállalunk el – amiért neheztelnek ránk-. Azt nem értjük, hogy miért, mert azért ez egy illegális ajtónyitás lenne, amit még a törvény is büntet, hiszen nem nyithatunk ki egy olyan ingatlant, amihez nincs bejelentett lakcímkártya, vagy a szomszéd sem tudja igazolni, hogy ki lakik ott, csak mert tegnap valaki elhagyta a kulcsot és azt mondja, hogy övé a lakás. Számos olyan példa van, amit egy budapesti ajtó- vagy zárnyitás kapcsán meg tudnánk említeni, de valamilyen igazolás szükséges nekünk ahhoz, ha nincs meg a kulcs, hogy kinyissuk a bejárati ajtót.

Mennyibe kerül egy ajtózár-nyitás Budapest kerületeiben magánszemélynek?

Lényegében ugyanazon az áron dolgozunk mindenkinek, nem kivételezünk senki esetében. A pontos ár mindig akkor mondható csak meg, ha tudjuk, milyen típusú bejárati ajtót kell kinyitni. Persze ilyenkor a válasz, hogy tudja, a sima, egyszerű bejárati ajtó, amivel nem vagyunk előrébb. Mi segíteni akarunk, nem kötekedni, de nem mindegy, hogy egy zárbetétet kell kinyitni és nyitva az ajtó, vagy egy tollas kulcsos Mottura, Dierre, Viro vagy Sab vagy zárat kell felfúrni. Amíg egy zárbetét nyitása (csere nélkül) 20-25 ezer forint körül van, addig egy ilyen biztonsági olasz zár megfúrása 40-50 ezer forintba kerül és ezekben még a zár cseréje nincs benne!

Beszélhetünk továbbá hevederzár nyitásról is, vagy bármilyen bejárati ajtó kinyitásáról, ami egy egyszerűbb művelet. Ezeknek általában 20.000 forintos munkadíja van. Kivéve az V. kerület belső részein, mert oda nem megyünk be. Sokan kérdezik, miért nem. A válasz nagyon egyszerű, mert zárszerviz szolgáltató vagyunk, a nehéz szerszámos ládával senkinek nem kívánjuk, hogy a rakpartról besétáljon a Váci utcába, ami egy kilométeres távolság oda-vissza, és ha még szükséges valami anyag, akkor ezt az utat még egyszer megtegye.