A szakszerű Cisa ajtózár-kódolásról

Mai témánk a szakszerű Cisa zárkódolásról szól. Nagyon népszerű az utóbbi időben ez a „kódolás“ szó, sokszor kérik az ügyfelek, néha olyan zárak esetében is, ami nem is kódolható. Mindez annak köszönhető, hogy vagy olvasnak egy félmondatot valahol, vagy hallanak valamit a szomszédtól, és ez alapján próbálnak egy-egy munkát megrendelni. Ha Önnek is Cisa záras az ajtaja, tartson velünk!

Kezdjük is rögtön azzal, hogy nem mindegyik Cisa zár kódolható. Ez nagyon egyszerűen megállapítható, mindössze ki kell nyitni az ajtót, és a zártüskék/zárnyelv alatt keresni kell egy félhold alakú kis kitüremkedést. Ebbe kell behelyezni egy speciális, imbuszkulcs-szerű szerszámot, mellyel a zárszerkezet egy új kulcskészletre rákódolható. Ezáltal az új kulcsokkal fog működni a zár, a régiekkel pedig nem. Amennyiben ez a kis kódoló csavar nincs ott a zár tüskéi alatt, a zárszerkezet nem kódolható. Ilyenkor egyedüli megoldásként csak a zárcsere jöhet szóba.

Ma már a zárszerkezet cserénél is ezt az új típusú kódolható szerkezetet szereljük be, így kulcselhagyás miatt, vagy költözés esetén a szerkezetet már csak kódolni kell.

Ma már a zárszerkezet cserénél is ezt az új típusú kódolható szerkezetet szereljük be, így kulcselhagyás miatt, vagy költözés esetén a szerkezetet már csk kódolni kell.

És itt meg is jegyeznénk rögtön a legfontosabb dolgot, amit a kódolásnál tudni kell, ám gyakran még a zárszerviz cégek sem vesznek róla tudomást. Csak és kizárólag tökéletesen működő Cisa trezorzárat szabad átkódolni! Mindegy, hogy mit kér az ügyfél, nem ő a szakember. Akadozó vagy régi, öreg szerkezetnél nem szabad a kódolást elvégezni! Ennek pedig szakmai oka van.

Cisa ajtózár szerviz budapesti kiszállással

Nagyon sokszor hívnak minket zárcsere ügyben, és panaszkodnak az ügyfelek, hogy akad, szorul, nem működik, nem nyílik, nem fordul el, stb., pedig most volt kódolva. Nos, nem lett volna szabad kódolni. Ismételten elmondjuk, hogy nem mindenki ért a trezorzárakhoz, sőt, inkább úgy fogalmaznék, hogy kevesen értenek hozzá. Ha a szakember nem látja át, hogy mit és miért csinál, nem ismeri a zár működését, akkor az nem ért hozzá. Sajnos azonban mégis csinálja, és bár megél belőle, de másnak kárt okoz. Ez pedig részünkről erkölcsileg és emberileg is elfogadhatatlan.

Akiben nincs meg a szakmai alázat, a profi hozzáállás, az jobb, ha nem csinál semmit.

Tehát csak kiválóan működő és fiatal zárakat kódolunk, az öreg és már nem jól működő Cisa zárakat pedig egy az egyben cseréljük. Ezeket majd a továbbiakban lehet kódolni. A kódolást mindig a zár működésének ellenőrzésével fejezzük be. Ha az ajtót esetleg állítani kell, ha a zárfogadó lyukakat turbózni kell, azt is elvégezzük, és tökéletesen működő ajtót hagyunk magunk után. Az szintén elfogadhatatlan, ha egy zárszerviz cég az ilyen finomságokra sem ügyel és otthagyja az ügyfelet egy olyan ajtóval, aminek pl. a kilincsével kell emelni rajta a záródás érdekében, vagy magunk felé kell húzni azt. Ezek befejezetlen munkák. Elvégre az ebéd is azzal fejeződik be otthon, ha leszedtük az asztalt és mindet visszaállítottunk eredeti helyzetébe, nem pedig akkor, mikor kirúgtuk magunk alól a széket, és mindet szanaszét hagyva magunk után odébbálltunk.

Cisa zárszerviz szolgáltatónk biztonsági ajtókba vállal meghibásodás miatt zárszerkezet cserét Budapest összes kerületében. Kódolható zárak esetében tökéletesen, jól működő záraknál tudunk zárprogramozást végezni kulcselhagyás esetében és új lakásba költözéskor.

Figyeljenek a részletekre, forduljanak szakemberhez, és a jövőben nem lesz sem a Cisa zárral, sem az ajtóval problémájuk! Addig ne engedjék el, jobban mondva, ne fizessék ki a szakembert, amíg nem egy tökéletesen működő ajtót hagy maga után, hiszen a munka ezzel és itt ér véget!

Hívjon bátran!

06-30-408-8914