Garanciális zárszerviz budapesti lakosoknak

Nagyon sokfajta és rendeltetésű zárszerkezet van jelen a magyar piacon, továbbá szintén jelen vannak a zárszerkezeteket meghajtó zárbetétek is. Ezeket nagy általánosságban mind-mind záraknak nevezzük.

Az olasz biztonsági trezorzárak például a rendeltetésszerű használatkor, mint az elmúlt évek tapasztalatai is mutatják, 15-20 évet is kibírnak, mindenféle hozzányúlás és zárcsere nélkül. Ezt alátámasztja a gyár sorozatgyártása, a megbízhatóság, a minőségi gyártástechnológia. Ugyanez azonban nem mondható el például a Pavo ajtóél vasalatról, melyeket előszeretettel használnak felhúzókilincses műanyag ajtóba, sem pedig a kínai, HiSec, Secdoors, stb. no-name ajtókban használt zárbetétekről sem. Ezeknek az élettartama hónapokban mérhető.

Az alábbiakban arról olvashatnak, hogy az általunk forgalmazott, illetve beszerelt zárakra, zárszerkezetekre és zárbetétekre milyen garanciát és mennyi ideig vállalunk.

Alapvetően, a jogszabályok értelmében, egy év garanciát kell biztosítani a zárszerelés folyamán beszerelt termékre. Az még egyelőre vitatott dolog, ha valaki vásárol tőlünk, akkor milyen garanciális feltételek vannak. Hiszen a zár beépítéséhez szakértelem és szaktudás szükséges, aminek hiányában egy hozzá nem értő ember tönkreteheti a zárat. Erre pedig mi nem tudunk garanciát vállalni. Szerencsére eddig még nem volt probléma ezekkel a dolgokkal, viszont egy érdekes és tanulságos munkánkat írnánk itt le, amiből mi is tanultunk, és amire a jövőben jobban oda fogunk figyelni.

Mire és meddig vonatkozik a garancia a zárszerviznél?

Egy pár hónappal ezelőtt, egy dohánybolt tulajdonosa felkeresett minket, hogy van egy biztonsági ajtaja, amiben már többször volt a zár cserélve, és ebbe szeretne egy olasz trezorzárcserét megrendelni. Miután mindent egyeztettünk (anyagiak, időpont), kimentünk a helyszínre, elvégeztük a zárcserét, tettünk fel egy új kilincset is. A munka folyamata igen nehézkes volt, mert folyamatosan járkáltak ki-be a káros szenvedélyű emberek, cigarettáért. Közel két óra elteltével megszületett a munka eredménye. Kifizették a munkát, meg voltak elégedve, mi eljöttünk.

Mint minden munkára, erre is egy év garanciát biztosítottunk. Akkor még nem gondoltuk, hogy ez egy rossz ajánlat volt.

A napokban csörgött a telefon, és hívtak a dohányboltból, hogy letört a kilincs, menjünk, nézzük meg. Persze a garanciális feltételeknek megfelelően eleget tettük kötelességünknek. Kimentünk, de nem a kilincs volt eltörve, hanem a zárszerkezetben lévő kilincsmechanika teljesen kikopott a használattól.

A tulajdonos is éppen ott volt, és kérdezte, hogy ez hogyan lehetséges, hiszen pár hónapos a zár. Ilyennel még mi sem találkoztunk. Aztán elkezdtünk számolgatni, hogy 3 hónap alatt napi 1000 szeres nyitással milyen szám jön ki. Ez elég meglepő volt. Korrekt szolgáltatóként, mi beszereltünk egy másikat, viszont 2 hónapnál több garanciát nem adtunk rá.

Ezeknek a záraknak a kilincs mechanikája lakásajtóra van tervezve, napi 10-15 nyitásra, így nem csoda, hogy a fém a fémen berágódott, mikor az emberek szinte egymás kezébe adták a kilincset. Ez ezért fordult elő. A három hónap alatt annyiszor nyitották, csukták az ajtót, mintha egy magánszemély használta volna 20 évig!

A tanulság ebből nekünk annyi, hogy az ilyen nagy forgalmú ajtókra maximum 2 hónap garanciát vállalunk csak. A másik megoldás, hogy olyan szerkezetet kell betenni, ahol egyáltalán nincs kilincsnyelv, helyette egy hordógörgő van, ami benntartja az ajtót, nincs kilincs mozgása és hosszabb ideig bírja a terhelést. Csak az a baj, hogy az olasz trezorzáras biztonsági ajtóba való hordógörgős zárszerkezet nem létezik.

Garanciális zárszerviz üzletek számára

Fent említett dolog szintén vonatkozik a nagy forgalmú üzletek, pl. gyógyszertár, pékség, lottózó, festékbolt, presszó, kávézó, stb. műanyag bejárati ajtóira is. Egyszerűen nem a gyártó által megkövetelt rendeltetésszerű használatnak vannak kitéve, hanem 100-szor akkora forgalmat bonyolítanak, mint egy normális lakásajtó. Erre pedig senki nem várhatja el, hogy ugyanannyi időtartamú garanciát tudjuk vállalni, mint egy hagyományos, három- vagy négytagú család használata esetén.

Egy garanciális munkát nemcsak a zár határoz meg, hanem a rendeltetésszerű használat, a zár minősége és a kulcsok használata. Tollas kulcsok esetében vigyázni kell a kulcsfogak épségére, a kulcs egyenességére és a meglévő kulcsok folyamatos cseréjére az adott zár esetében. Azért kell cserélgetni a kulcsokat pl. egy Mottura trezorzár esetében, hogy egyszerre kopjanak. Egy 4 évig nem használt kulcs újból elővéve, nem biztos, hogy működtetni fogja a zárszerkezetet egy ilyen olasz biztonsági záron.

A kulcs kopásának mértéke fogmagasság, fogszélesség tekintetében igen elérő lehet a nem használt kulcshoz képest, pl. egy napi rendszerességgel használt zárnál.

Mi mindig megvizsgáljuk a garanciális munkákat, a címek évekig visszamenőleg vannak rögzítve, meg tudjuk nézni, hogy kinél, ki, mikor és mit csinált, mit cserélt.

Hívjon minket, ha kérdése merülne fel a garanciával kapcsolatban! Mi minden ügyfelet a zárcserekor tájékoztatunk, hogy mennyi garancia vonatkozik az adott zárcserére!

Nonstop ügyfélszolgálat budapesti zárszerviz cégünknél:

06-30-408-8914