Miért fontos szempont főként Budapesten a zárcsere?

Az ingatlanvásárlók, illetve az új lakástulajdonosok több mint a fele elfeledkezik arról, hogy mennyire fontos valójában a zárbetét kicseréltetése azután, ahogy beköltöztünk az ingatlanba. Ezt az állítást az elmúlt 20 éves tapasztalatunkra alapozzuk. Mindenki spórolni akar a több tízmillió forintos ingatlanvásárlás után a 40-50 ezer forintos zárcsere költségén, inkább megkockáztatják azt, hogy az új ingatlan berendezését, ingóságait kiteszik ebek harmincadjára. Természetesen mi is el tudjuk képzelni, illetve átéltük már, hogy a nagy izgalom, sietség, gondterheltség a lakásvásárlással együtt jár, de mégis vagy legutoljára marad az ajtózár kicserélése, vagy spórolás gyanánt ki is marad a listáról. Minden másra van amúgy keret, új berendezés, bútorok, ágy, TV, új nyílászárók, de ami ezeket megvédené a rongálástól, illetve az értéktárgyak ellopását megakadályozná, pont arra nem fordít senki elég figyelmet! Ez pedig megint csak az ajtózárcsere lenne.

Tovább olvasom

Kínai ajtó zár cseréje mennyire fontos is valójában?

Mondhatni azt is, hogy a legfontosabb, hiszen a gyárilag beszerelt, olcsó, védelemmel nem rendelkező zárbetétek nem biztosítják a mindennapi biztonságunkat. Márpedig igen fontos, hogy a családunk otthonunk jó kezekben legyen, ez pedig a biztonság, amit csak úgy lehet kialakítani, ha nem kínai terméket használunk a mindennapokban, hanem például izraelit, amely fejlett, korszerű és hosszútávú működést ígér. A legtöbb kínai zárbetéttel csak gond van, nem elég, hogy a betörők könnyű módszerrel nyitogatják, de fejtörést, bosszankodást is okoznak a minőségi hibákból adódóan. A teljesség igénye nélkül: a kulcs beleszorul vagy maga az ajtózár a zárhengerrel együtt kijön és mindkét esetben nem tudjuk nyitni vagy zárni az ajtót. Persze ez mindig a legrosszabbkor történik, amikor mennénk valaha. Kerüljük ezt a problémát, cseréljük ki egy megbízhatóbb, biztonságosabb zárbetétre, amennyiben kínai ajtó van beszerelve.

Tovább olvasom

Hogyan zajlik a zárcsere illetve a zárbetét cseréje?

Mielőtt a zárbetétcsere kivitelezését elvégezzük, egy rövid beazonosítás történik, hogy milyen típusú ajtóról beszélünk, hol van helyileg ez a bejárati nyílászáró, illetve nagyjából felmérjük az ügyfél igényeit, illetve javaslatot teszünk, hogy mi az, amit ajánlunk az ajtó paraméterekhez viszonyítva. Sajnos tudjuk, hogy minden fillér számít és mindenki próbál spórolni, de a zárbetét csere legyen az első! Ha eltűnik a kulcs vagy ha meghibásodik a zár, ha nem vagyunk otthon nem tudjuk bezárni vagy ha bezárjuk olcsó zárral, az olyan, mintha be se zárnánk. Miután megkaptunk minden információt az ügyféltől és elfogadta az árat, már csak az időpontot és a helyszínt kell megbeszélnünk, ahol a zárcsere fog történni. Szinte bármilyen (fa-, fém- vagy műanyag) nyílászáróról is beszélünk, cégünknél minden van a szervízautóban és ami fontos, hogy az ügyfél előtt nyitjuk ki a terméket, amit a gyár becsomagol Izraelben.

Tovább olvasom

Ajtózárnyitási trükkök, amiket mi is alkalmazunk nap mint nap

Nyilván nem osszuk meg, hogy miként nyitjuk ki a bejárati ajtókat, hiszen be is zárhatnánk akkor a zárszerelő vállalkozásunkat, de azok a trükkök, amiket alkalmazunk arra jók, hogy a bejárati ajtót, amivel az ügyfél saját magát kizárta sérülésmentesen ki tudjuk nyitni. A legtöbb esetben jellemzően a pánikolás megy és ilyenkor nem lát tisztán az ember, csak a leggyorsabban szeretne visszajutni az ingatlanba, ez pedig a rossz döntésekhez vezet. Telefonálnak jobbra-balra, kihívnak öt szerelőt, de már a gondok vagy a közös képviselő feszegeti az ajtót. Nem kell mindent elhinni, amit a filmekben látunk, hogy egy bankkártyával egy kulcsra bezárt bejárati ajtót ki lehet nyitni! Ismerjük Amerika történetét, aki odamegy annak minden sikerül, ott minden lehetséges, a kerítés már nem is nem kolbászból van, hanem egyenesen sonkából. Amit tőlünk kap a kedves megrendelő egy zárnyitás során, az a tökéletes, precíz munkavégzés, úgy, hogy az ajtó nem sérül. Ez a legfontosabb, mert egy új bejárati ajtó több százezer forintos kiadás is lehet.

Tovább olvasom

Kizártam magam a lakásomból, mit tegyek, mi a gyors megoldás?

Először is tegyük félre a pánikot, ne hívjuk a gondnokot, a házmestert, illetve ne feszegessük az ajtót! Kérdés, hogyan miként zárta ki magát. Csak behúzta, belül van a kulcs kívül pedig gomb vagy pedig elhagyta a kulcsot, netán lopás történt. Amikor a huzat által becsapódik egy bejárati ajtó vagy feledékenységből behúzzuk, kívül pedig gomb van, arra a sérülésmentes nyitást egy órán belül tudjuk garantálni Budapest kerületeiben. Ajtónyitás, zárnyitás 25.000 forinttól elérhető, amennyiben fúrni kell a szerkezetet vagy a zárat, meghibásodás vagy kulcs hiány miatt, majd számolni kell az anyagköltséggel, amelyet a helyszínen a szervízautóból tudunk pótolni.

Tovább olvasom

Ha már kínai és be van szerelve, csináljunk vele biztonságos dolgot védelmünk érdekében

Szinte bármelyik társasház lépcsőházában végigsétálva, emeletenként minimum 2- 5 kínai bejárati ajtóval találkozunk. Természetesen ez a jó reklámkampánynak köszönhető, a minőséget elhanyagolva. Aki tapasztalt már kínai ajtó kapcsán problémát, például zármeghibásodás miatti kizáródást, az ajtó előtt való órákon át rostokolást, az tudja nagyon jól, hogy a kínai ajtó -szó szerint- egy problémahalmaz. A másik ilyen gyakori hiba a kilincs, ami kézben marad, letörik, használhatatlanná válik az a funkció, hogy kilincsel nyitjuk-zárjuk az ajtót.

Tovább olvasom

Problémája van a bejárati ajtó zárjával? Nem nyílik, nem záródik, nem tud elmenni otthonról?

Amikor meghibásodik egy bejárati ajtó az vagy előjellel jelentkezik, tehát jelzi, hogy akad, rángatni kell, szorul vagy csak hirtelen megadja magát és azonnal tönkremegy. Ez a két véglet van, akárki akármit mond, ez tapasztalat. Ha egy kicsit figyelnénk ezekre a működési jelekre, akkor elkerülhető a baj, időben lehetne megoldást találni, pl. felhívni egy budapesti zárszerviz vállalkozást, akik akár éjjel-nappal, hétvégén, illetve ünnepnapon is a rendelkezésünkre állnak.

Tovább olvasom

Mikor elég valójában csak az ajtózárbetétet cserélni?

Az ajtózárbetét cserére akkor van szükség, ha tulajdonképpen maga az egy- vagy többpontos zárszerkezet tökéletesen működik, csak a kulcsokat szeretnénk kicserélni, ami a zárbetéthez tartozik. Számos olyan probléma merülhet fel, amikor úgy kell a zárcserét elvégezni, hogy szakember bevonása szükséges. A teljesség igénye nélkül, ilyen pl. egy beletört kulcs a zárba, új ingatlanvásárláskor, bérlőváltás vagy kulcselhagyás esetén. Maga az ajtózárbetét cseréje egyáltalán nem egy bonyolult feladat, aki úgy gondolja, hogy nekiáll, lelke rajta, mi szakmai tanácsot ehhez nem adunk. Nem szeretnénk hibás információt adni, mert az egyén spórolni akar, netán félreérti, amit mondunk. Nagyon sok cikk és YouTube videó foglalkozik az ajtózárcsere témakörrel, de mi mégis azt mondjuk, hogy szakember bevonása a célszerű megoldás.

Tovább olvasom

Dierre bejárati ajtóval ellátott ingatlanok, új építésű lakóparkban

Igen megnyugodhat és magas biztonságra számíthat az, aki egy olyan új építésű ingatlant vesz Budapest valamelyik kerületében, ahol a magas szintű biztonságot tartották szem előtt, azaz az Olaszországban készült Dierre záras ajtót installálták. Sajnos egyre több a betörés, mégpedig ezek közül a sikeres betörés. Ez pedig azért van, mert gyengék az ajtók, műanyagból, vékony fából vagy pedig kínai lemezből vannak. Az előbb felsorolt ajtóknál van a legtöbb betörési kísérlet Budapest kerületeiben, hiszen a vékony, silány anyaghasználat lehetővé teszi, hogy a betörők játszi könnyedséggel bejussanak az ingatlanba, különösebb erőfeszítés nélkül.

Tovább olvasom

Dierre ajtózárak cseréje újabb építésű ingatlanok nyílászárójában

Az új építésű társasházak előszeretettel alkalmazzák a Dierre zárakat, ajtókat, pláne ott, ahol magasabb biztonsági megoldást kínálnak az ingatlan-eladással együtt. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk, hogyha vesz egy új ingatlant és egy biztonsági ajtó van beszerelve az első dolog legyen a beköltözés előtt az ajtózárak cseréje vagy kódolása, attól függően, melyik Dierre típusról beszélünk!

Tovább olvasom