Ajtózárcsere, amely életet is menthet – gondolkozzunk előre

Két különböző dolgot említenénk itt meg, az egyik a meghibásodás, a másik pedig az előrelátás, mint biztonsági funkció idős emberek esetében. Az emberi élet mindig a legfontosabb, az ember szemszögéből nézve, hiszen mindent megtennénk szeretteinkért, barátainkért, hogy megmentsük őket bármi áron. Amikor egy ajtózárszerkezet meghibásodik, az ad hoc jelekkel jelenik meg, egyik pillanatról a másikra, így nem lehet kiszámítani, hogy mikor fog minket az ingatlanból ki- vagy bezárni. Pontosabban nem lehet kiszámítani, de megelőzni meg lehet, ha időben gondoskodunk arról, hogy a zár még a tönkremenetel előtt ki legyen cserélve. Persze hajlamosak vagyunk halogatni a dolgokat, de higgyék el, egy ajtózár ha meghibásodik és nem nyílik ki, például valami komolyabb ajtóról beszélve, akkor az ember élete akár veszélyben is lehet, például ha rosszul van valaki a lakásban és nem tud kijönni az ajtón. A legtöbb emeleti épületben nincs ablak, ahol ki lehetne mászni, ezért találkoztunk már olyan szituációkkal, ahol az emberi életet csak úgy tudták megmenteni, hogy a tűzoltókat kellett kihívni, ők pedig az ajtót teljesen tönkretették.

Tovább olvasom

Miért is kell valójában zárat cseréltetni egy bejárati ajtón?

A mai napig nagyon sok ember nem érti, hogy miért annyira fontos egy zárcsere egy ajtó esetében, pedig mindenki szeme előtt zajlik a változó világ, ahogy egyre több a betörés, a rosszindulatú ember, megszűnt a nyugalom, ami az elmúlt években volt körülöttünk. Pedig a hétköznapjainkban igencsak fontos szempont a régi típusú zárak cseréje, hiszen még mindig több ezer olyan bejárati ajtó van, ahol az eredeti, úgynevezett elavult, biztonságot már nem nyújtó zárak látják el a mindennapi záródást.

Tovább olvasom

Zárszerelő mester az ajtónyitás és zárnyitás trükkjeivel, Budapesten

Néha egyszerű és nagyon gyors egy zárnyitás, de a legtöbb esetben inkább a komplikáció, a bonyodalom nehezíti meg a meghibásodott zárszerkezet felfúrását, az elhagyott kulcs miatti zárbetét kinyitását vagy bármilyen más zár probléma miatti ajtónyitást. Talán nincs olyan ember, akivel ne történt volna olyan, hogy beletörte az ajtózárba a kulcsot és a bejárati ajtó előtt órákat rostokolt, míg megérkezett a zárszerelő szakember. A legjobb tanács ilyenkor, hogy ne piszkáljuk, ne babráljuk meg jobban a meghibásodott kulcsot, zárat, szerkezetet, várjunk a szakember kiérkezéséig, ő majd elhárítja ezt a problémát. Senkinek nem kell magára venni az úgynevezett bénaságát, hiszen bárkivel megtörténhet, hogy rossz a kulcsnak az alapanyaga, ami miatt egy erősebb rángatás után a kezünkben marad a feje, vagy csak a zárba kosz/por jutott és a felhalmozott szennyezőanyag beszorította a kulcsot a hengerbe, mi meg szokásunkhoz híven, az erősebb fordulattal bele is törtük.

Tovább olvasom

Milyen eszközök, szerszámok, segédanyagok szükségesek a zárcseréhez, zárszereléshez?

Ez a blog nem azért készült, hogy feladjuk a munkánkat és hogy beiskolázzuk az embereket a zárszerelői szakmába, hanem próbálunk némi magyarázattal szolgálni az ügyfeleknek, hogy miért is kerül annyiba a szolgáltatás amennyibe, illetve miért szükséges a szakember tudása a házi barkácsolás helyett. Persze alapvető szerszámokkal, pl. csavarhúzó, kalapács, valamilyen fogó mindenki rendelkezik, de csak ezeknek a segítségével nem minden esetben lehet egy komolyabb biztonsági ajtó zárcsere műveletét végrehajtani.

Tovább olvasom

Járjunk utána a kínai ajtó problémáinak, eredő okának

Amikor problémák lépnek fel egy termékkel, lehet ez ajtó vagy zár, akkor egy olyan szakértő segítségét kell igénybe venni, aki évek óta ezekkel foglalkozik, van tapasztalata, tudja, miért ilyen rossz a termék minősége. Három neves kínai márkát vásárolnak az emberek. Ez a cikk most reklám nélkül fog íródni, hiszen nem akarunk senkit kellemetlen helyzetbe hozni, pláne nem a forgalmazót.

Tovább olvasom

Zárak, zárbetétek, ajtózárak – szükséges-e a mindenkori karbantartás?

Mint minden eszköznek, alkatrésznek, működő elektronikának megvan a maga működési ideje, így az ajtózárak esetében is beszélhetünk elhasználódásról, anyagfáradásról vagy karbantartás hiányából eredő tönkremenetelről. Nem is gondolnánk, hogy egy kis karbantartással, kenéssel megelőzhetjük azt a problémát, hogy ne kelljen zárat cserélni, illetve hogy hosszabb időre ki tudjuk nyújtani az ajtózár működését a mindennapi használatban. Mielőtt azért nagy lendülettel nekiállnánk az olajozásnak és karbantartásnak, nézzük meg, hogy valójában miről is beszélünk, zárbetétről, szerkezetről vagy csak az ajtónak a tisztításáról, esetleges beállításáról.

Tovább olvasom

Miért és mennyire fontos a pontos méretezés a zárbetét kiválasztása során?

Itt két különböző dolgot választunk ketté, az egyik hosszú, a másik rövid. Egy zárbetét, ha hosszabb a zárcímeknél, akár kívül, akár belül, lehetőséget ad, azaz támadási felületet biztosít a betörőnek. Amennyiben viszont rövidebb, mert rosszat vettünk, elkaptuk a dolgot, a beszerelés után azzal szembesülünk, hogy a kulcs, amelyet a zárba helyeznénk, hogy működtesse a szerkezetet, nem éri el a hengert, azaz nem lehet használni. Mindkét probléma igen fontos, átbeszélésre való téma, ezért ne menjenek a fejük után, kérjék ki a szakértő véleményét! A legbiztosabb azonban az, ha rábízzák az ajtózárcsere komplett lebonyolítását a zárszerelő szakemberre.

Tovább olvasom

Ajtónyitás-zárnyitás Budapesten, éjjel-nappal, kiszállási díj nélkül, garanciával

Ezt a szlogent sokan hirdetik már az ajtó- és zárnyitás területén, akik egyáltalán nincsenek otthon a szakmában. Ez jól látszik azoknál az ajtóknál, amikhez kimegyünk, miután ők nem boldogultak vagy tönkretették a bejárati ajtó külső borítását és távoztak a helyszínről. Az éjjel-nappali kiszállás sem állja meg a helyét sok esetben, hiszen a legtöbb cég este 20 óra után a telefont sem veszi fel, de a Google keresője ugyebár azt nézi mindig, hogy ki hirdet éjjel-nappali zárnyitást és azt dobja fel a találat szerint a kereső fél számára.

Tovább olvasom

Hogyan előzhető meg a betörés az ingatlanoknál, milyen irányba menjünk ez ügyben?

A legjobb tanács amit tudunk itt ajánlani az, hogy szakemberrel nézessék meg a meglévő bejárati ajtót, aki ad rá egy ajánlatot, mind a zárcserére, illetve a biztonság növelésére, pl. hevederzárak vagy másodzárak alkalmazásával, amivel a betörők előtt tudunk járni. Nagyon sokszor találkozunk olyan bejárati ajtókkal, amelyek amúgy nagyon jók, mert masszívak, jók bennük a vasalatok vagy szerkezetek, viszont valamilyen oknál fogva egy kínai zárbetétet szereltek be a meghajtáshoz, ami olyan szinten lecsökkenti a biztonsági szintet, amit nem is gondolnánk! Mindez csak akkor tudatosul az emberekben, miután megtörténik a betörés.

Tovább olvasom

Zárszervíz 0-24 Budapesten, kiszállási díj nélkül, hétvégén és munkanapokon is

Igyekszünk egész évben kiszolgálni a minket felhívó és biztonságra vágyó ügyfeleket éjjel-nappal, ha zárcseréről vagy zárnyitásról van szó. Kiszállási díjat külön nem alkalmazunk, ha az ügyfél megrendeli a szolgáltatásunkat. Nyilván mi is pénzből élünk, nekünk is el kell tartani a szakembereinket, illetve fenn kell tartani a vállalkozásunkat, így ingyen mi sem megyünk ki senkihez csak azért, hogy a helyszínen mondjuk el, hogy mi a probléma, illetve, hogy mennyibe kerül. Ezt a telefonban is meg tudjuk tenni, van bőven tapasztalatunk e téren. Pár kérdésre kell csupán válaszolni a beazonosítás kapcsán, vagy emailben fotót küldeni nekünk és ez alapján tudunk adni árajánlatot.

Tovább olvasom