Zárszerelő mester az ajtónyitás és zárnyitás trükkjeivel, Budapesten

Néha egyszerű és nagyon gyors egy zárnyitás, de a legtöbb esetben inkább a komplikáció, a bonyodalom nehezíti meg a meghibásodott zárszerkezet felfúrását, az elhagyott kulcs miatti zárbetét kinyitását vagy bármilyen más zár probléma miatti ajtónyitást. Talán nincs olyan ember, akivel ne történt volna olyan, hogy beletörte az ajtózárba a kulcsot és a bejárati ajtó előtt órákat rostokolt, míg megérkezett a zárszerelő szakember. A legjobb tanács ilyenkor, hogy ne piszkáljuk, ne babráljuk meg jobban a meghibásodott kulcsot, zárat, szerkezetet, várjunk a szakember kiérkezéséig, ő majd elhárítja ezt a problémát. Senkinek nem kell magára venni az úgynevezett bénaságát, hiszen bárkivel megtörténhet, hogy rossz a kulcsnak az alapanyaga, ami miatt egy erősebb rángatás után a kezünkben marad a feje, vagy csak a zárba kosz/por jutott és a felhalmozott szennyezőanyag beszorította a kulcsot a hengerbe, mi meg szokásunkhoz híven, az erősebb fordulattal bele is törtük.

Mit lehet ilyenkor tenni, mi a jó megoldás?

A nyugodtság, higgadtság ilyenkor a legjobb, ezt a tanácsot meg kell fogadni, mert se szerszámjai, se szaktudása nincs a laikus embernek, ellenben egy szerelő szakemberrel. Inkább könnyítsük meg a zárszerelő munkáját azzal, hogy küldünk egy képet telefonon, milyen zárral kell majd megküzdenie és a csere esetén úgy tudjon készülni, hogy az ajtó ne maradjon nyitva. Több olyan hasonló szituációval találkoztunk, amikor valaki idegességében áthívta a szomszédot, ő meg elővette a csavarhúzót és össze-vissza feszegették az ajtót, ami persze nem nyílt ki, hiszen egy olyan többpontos zárszerkezet meghibásodásával álltak szemben, amihez zárszerelő szakértelme szükséges, nem pedig csavarhúzó.

Mindig van az ajtónyitás a megoldás? Nálunk igen, nem is akármilyen!

Igyekszünk a legjobbat kihozni szaktudásunk illetve a munkánkból ez már csak a jó szerszámok alkalmazása szükséges illetve a minőségi zárak alkalmazása. Számíthat ránk ha nem nyílik az ajtó de akkor is ha nem tudja bezárni ha beletört a kulcs a zárba vagy csak szimplán ajtózárat akar cseréltetni új lakásba költözés miatt. Egy ajtózár kinyitása minden esetben szaktudást, szakembert igényel, nem kell vele házilag bajlódni, mert akár kárt is okozhatunk az ajtó borításán, festésén, ami maradandó és esztétikai látványként sem szép. Egyedi zárnyitási, illetve ajtónyitási technológiákat alkalmazunk, ami teljesen más, mint a hagyományos módszer. Nálunk szem előtt van tartva az ajtó 100 százalékos védelme a sérülésmentes ajtónyitás során. A zárszerelési árat illetően igyekszünk korrekt árakat szabni, ajánlani a 2024 elvárásoknak megfelelően.

A biztonság a jó záraknál, illetve a biztonsági ajtónál kezdődik, erre figyeljünk oda

A bejárati ajtózáraknak, mióta világ a világ, az a szerepe, hogy védjenek minket, elzárják a külvilágtól azokat a dolgokat, amik nekünk kedvesek. Magyarul védelmi szerepet játszanak a mindennapi életben. Beszélhetünk itt lakásról, raktárról, irodaépületről vagy bármilyen egyszerűbb tárolóról, a jó zár mindenhol megállja a helyét. Erre összpontosítsunk! Minél jobban biztosítjuk magunkat a betörők ellen, annál biztosabb, hogy elkerül minket a sikeres betörés. Ezért is érdemes jó zárakat (nem kínaiakat), európai gyártók által készített termékeket beszereltetni! A bejárati ajtó vásárlásakor, majd az azt követő beszereltetéskor figyelembe venni, hogy lehetőleg tartsuk magunkat távol a távol-keleti ajtóktól, mert ezekkel csak a gond lesz. Tipikus példák ezekre a mindennapi munkánkban: a világító kilincs cseréje a letörés miatt, illetve itt fordul elő a legtöbbször, hogy függőlegesen beleszorul a zárba a kulcs, így az ajtó nem nyílik ki.

Megelőzhető a baj, ha időben zárat cseréltetünk, erősebb kilincset szereltetünk fel

A kínai ajtó egy úgynevezett bajhalmaz, a legtöbb probléma ezeknél az ajtóknál összpontosul. Munkáink 60 százalékát teszik ki a különböző márkanevű kínai ajtók zárszerelési feladatai, zárcseréi. A teljesség igénye nélkül: pl. minden nap cserélünk 2-3 letört kínai kilincset, elsősorban a világító modellekből. Ha figyelünk azokra az intő jelekre, hogy hogyan tudjuk megelőzni a bajt, akkor időben ki kell cseréltetni a lógó kilincset, mégpedig egy erősebbre. És ha már ott a szakember, a zárbetét működését, szerkezetét is érdemes megnézetni, hogy mennyi ideje van hátra, milyen biztonsági besorolással bír, mennyire védi az otthont, stb.

SOS azonnali zárcsere, illetve nyitás beragadt kulcs miatt, vagy ha nem nyílik az ajtó

Nem életszerű, de mégis vannak azonnal elvégzendő zárcsere feladatok. Mivel különbözőek vagyunk, másképp látjuk az életet, másképp éljük meg a szituációkat, ezért valaki például szombaton vagy ünnepnapon akar zárat cseréltetni, mert akkor van ideje, máskor dolgozik. Természetesen az év 365 napján állunk ügyfeleink rendelkezésére, legyen az ajtózár-csere, zárkódolás, postaláda zárcsere. Bárkivel előfordulhat, hogy elhagyja a kulcsot, rosszabb esetben ellopják tőle, de a legrosszabb, hogy csak úgy tud bejutni a lakásba, ha először kinyitjuk neki az ajtót, mert nincs kulcsa a tulajdonosnak a saját ingatlanjához. Ha ön is ilyen szorult helyzetbe kerül, nyugodtan hívja éjjel-nappali zárszerviz szolgáltatónkat, kérjen azonnali segítséget, mi készséggel állunk a rendelkezésére az ön és a  családja biztonságáért!