Zárak kulcsainak beazonosítása

Laikusként szinte senki sem tudja, hogy milyen ajtózárja van, de a legelső kérdés, ami felénk irányul, hogy mennyibe kerül a zárcsere Budapesten. Aki ezen információk alapján erre válaszolni aki tud, az vagy nem mond igazat, vagy a helyszínen veri át az ügyfelet kimagyarázva, hogy ez nem olyan, nem erre értette, és más egyéb zárszervizes praktikák bevetésével.

Mi nem megyünk ki úgy egy címre, hogy ne tisztáznánk a helyzetet, a körülményeket és legalább egy tól-ig árat mondunk a zárcsere szolgáltatásra és az anyagköltségre.

A mai világban hatalmas a választék. Nagy segítséget nyújtanak az okostelefonok és az internet, így azokra a kérdésekre is könnyű választ adni, amelyek elsőre bonyolultnak tűnnek. A telefonnal készített, majd átküldött fotók alapján úgy el tudjuk végezni a helyszínen az ajtózár- vagy zárbetét cseréjét, hogy még egyszer vissza kelljen menni a helyszínre valami miatt.

Sajnos az emberek kommunikációja egyre jobban beszűkült, nekünk az az információ, hogy „hagyományos, egyszerű, bejárati, fehér/barna, több ponton záródó ajtó”, vajmi kevés. Mindenkit kérünk, hogy olvassa le a kulcsfejen lévő feliratot, nézze meg hányra tudja bezárni a zárat, hány zár van az ajtón, van-e az ajtó valamelyik sarkában egy márkajelzés. Ezek mind fontos információk. De ha egyik sem megy, akkor a kulcsról és az ajtó élében lévő zárról küldjön nekünk egy fényképet mms-ben, Viberen vagy emailen keresztül!

Zárszerkezetek kulcsainak formája, kinézete

Szinte minden kulcs különböző profilú, anyagú, formájú, kinézetű. Mind a kulcsfejnél, mind a kulcs-szárnál különbséget teszünk tollas kulcsok és cilinderkulcsok között. A tollas kulcsok esetében 8 és 12 cm hosszúságú a teljes hossz. A kulcsfejen a gyártó logója, márkaneve van feltüntetve, pl. Cerutti vagy Sab. A kulcs másik végén, alsó részén pedig konyhanyelven szólva, bástyák, lépcsők, tollak, szárnyak, fogazatok találhatók különböző magasságokban, emelkedésekben. Ezek az ún. magas biztonságú olasz zárak kulcsai. Az ilyen záraknak a cseréi költségesebbek, ha érdeklik a részletek, itt bele is tud olvasni egy kicsit bővebben.

Cilinder zárbetétek kulcsainak felirata

Ez a másik fajta zártípus kulcsa, amely abszolút megkülönböztethető a tollas kulcstól. Ennek a kulcsfajtának a hossza max. 4-5 cm között van. Van belőle fogazott és laponmart kivitelű, kártyavédett vagy szabadon másolható típus. A zárgyártó itt is a kulcsfejen lévő műanyagot ellátja a saját logójával, esetleg a „patented” másolásvédett felirattal.

Cégünk kizárólag magas biztonsági fokozattal rendelkező izraeli zárbetéteket forgalmaz, kínai terméket nem értékesítünk! A betörés megelőzésére csakis megbízható, Mabisz 6-os minősítésű zárakat alkalmazunk. A zárcsere témában bővebben az alábbi menüpontban olvashat.

Ajtózárbetét csere Budapesten szakemberrel

Minden esetben, ha új lakásba költözik, vagy elhagyja a lakáskulcsát, esetleg zármeghibásodás történik, bízza szakemberre az ajtózárszerkezet cseréjét, illetve az európai profilú zárbetétek szakszerű kicserélését!

A zárszerkezeteknél azért fontos a szakértelem, mert ezek az ún. biztonsági trezorzár szerkezetek, az ajtó belsejében, a belső borítás alatt, az ajtólap mögött helyezkednek el, melyet minden esetben le kell bontani. Itt már nehézségekbe ütközhet, ha házilag nekiáll a szétszedésnek, hogy melyik csavart kell kivenni, ha kazettás vagy üveges borítás van, hogyan kell kibontani, az ajtószigetelést felszedni, a több ponton záródó rudakat lekötni, majd ugyanezt visszafelé elvégezni, miután beszerelte az új zártestet.

Itt beszélhetünk pl. egy olasz CR tollas kulcsos zárszerkezetről, egy régebbi fajta Viro vagy Cisa zárszerkezetről, de a legbonyolultabb zárak közé tartoznak a Dierre, Mottura, Securemme és Sab betörésbiztos zárszerkezetek.

Az ajtózárbetét cseréjénél is ütközhetnek nehézségekbe, mert nem minden szituációban működik csak úgy a gyors zárbetét csere, hogy kihúzom, berakom, meghúzom a csavart és kész. Legyen szó fa-, fém-, műanyag ajtóról, melyekben minden esetben valamilyen kínai zár van alapból, ezért az európai profilú zárcilindereket minden esetben hozzá kell igazítani a zárszerkezethez, amelyhez szaktudás és szerszámozottság szükségeltetik.

Budapest területén ingyenes kiszállást biztosítunk minden ügyfelünknek, garanciális munkavégzéssel, éjjel-nappal, rövid határidővel, leinformálható zárszerelő szakemberekkel és jól felszerelt szervizautóval!

Keressen minket nonstop elérhető forródrót telefonszámunkon, a 06-30-408-8914 telefonszámon! Angolul is beszélünk, ha esetleg külföldieknek lenne ránk szüksége.

Szöveges és fényképes emailt a következő címre küldhet: profizar@gmail.com

zárszerviz, zárszerviz Budapest, zárcsere, zárcsere Budapest, zárszervíz, zárszervíz Budapest
zárszerviz, zárszerviz Budapest, zárcsere, zárcsere Budapest, zárszervíz, zárszervíz Budapest