Viro zár ha akad, ha nem nyílik, ha lóg a kilincs

A fent felsoroltak a legfontosabb hibák, amelyek ennél a típusnál előfordulnak, hiszen a régi szerkezetek akár 20 éves kort is megéltek már. Nem is csoda, ha produkálják a fenti jelenséget. Az évek alatt, napi 10-20 nyitással számolva, ez egy jelentős terhelés. Ügyfeleink kérdezik, hogy-hogy csak eddig bírják, pedig a válasz az, hogy csoda, hogy eddig bírták mindenféle karbantartás, igazítás, turbózás nélkül.  Életünkben más használati tárgyak max. 3-4-8 évet bírnak, ilyen a hűtő, telefonok, mosógép, porszívó, stb.

Mindenki hajlamos halogatni a dolgokat, ameddig csak lehet, de egy váratlan pillanatban azzal szembesülnek, hogy a lehető legrosszabbkor nem fordul a kulcs, nem nyílik a zár, az időben elvégeztetett zárcsere helyett. Ilyenkor jönnek a nagy kiadások, hiszen egy éjjel, vagy ünnepnapon gyorsszerviz által elvégzett Viro zárnyitás annyiba kerül, mint nálunk a komplett zárcsere fele. Sose szabad az utolsó pillanatra hagyni a dolgokat, mert a végén minden sokkal többe kerül majd!

Javítható-e a régi, kopott Viro zár?

Ezt a kérdést naponta felteszik nekünk, de meg kell érteni mindenkinek, hogy ma már nem javítgatunk, mert nincs alkatrészellátás, csak a csere jöhet szóba. Arról nem is beszélve, hogy a javítás ugyanannyi időt venne igénybe mint a csere, hisz az ajtót ugyanúgy szét kell szedni, kiszerelni a zárat és ismét összerakni. Ráadásul a kijavított alkatrészre garanciát sem lehet vállalni, mivel az ún. társ-alkatrészek is bármikor meghibásodhatnak (régiek már azok is), így az ajtó szintén nyithatatlanná válhat, ha egy ki nem cserélt, függesztett rugónál pl. beszorulás történik.

Egyszóval biztosabb a csere, mi csak azt vállalunk. Ezt viszont folyamatosan, raktárkészleten lévő zárakkal, garanciával, Budapest területén kiszállási díj nélkül.

A Viro zárcsere megrendelése, menete, elérhetőségünk

A könnyebb munkavégzés érdekében 2 db fényképet kérünk emailben a megrendelőtől, egyet a kulcsról, egyet pedig az ajtó élében lévő zárszerkezetről, úgy, ahogyan a lenti fényképeken is látható. Munkarendünk egész éveben, nonstop ügyeleti renddel dolgozik. Az, hogy hogyan és mikor tudunk időpontot adni, az mindig az adott nap munkabeosztásától függ. Több zárszervizes kollégánk dolgozik Budapest összes kerületében, ha szerencséje van, még aznap, pár órán belül segítünk, ha nem, akkor egy kicsit várni kell, esetleg ajánlunk partner céget, akikkel együtt dolgozunk.

Az érkezési időpontot és az árakat mindig a telefonközpontos kolléga adja az ügyfélnek. Fix árakon dolgozunk, nem bonyolódunk bele árvitákba.

Hány kulcs tartozik az új zárhoz, mivel tud többet a réginél?

A legtöbb olasz zárszerkezethez 3 db kulcsot mellékel a gyártó. Ezek általában sztenderd, normál hosszúságú kulcsok. Maga a zár már annyival fejlettebb, modernebb, mint az elődje, hogy ha az új zár beszerelése után valamikor kulcselhagyás történik, nem kell újra szétszedni az ajtót, elég csak egy ún. programozást végezni, ezzel időt és pénzt spórol az ügyfél és a szolgáltató. A kódolás folyamatát nem szabad házilag elvégezni, mindenképp csak szakszerviz szolgáltató tudja áttanítani a szerkezetet az új kulcsokra. Mind a cserekor, mind a kódoláskor az ügyfél előtt kerülnek a kulcsok átadásra, ez alapkövetelmény. Mi kulcsmásolással nem foglalkozunk, arról mindenkinek magának kell gondoskodnia.

Viro zár ha akad, ha nem nyílik, ha lóg a kilincs
Viro zár ha akad, ha nem nyílik, ha lóg a kilincs