Mikor fontos a zár kicserélése a Dierre ajtón?

Ennek több oka is lehet, de mindig a biztonság szem előtt tartása a legfontosabb. Ha akadozik, nagyon kopottak a kulcsok, ha új ingatlanba költöznek mindenképp cseréltessék ki a zárakat, még akkor is, ha minden kulcs megvan hozzá. Ha elvesztettük vagy ellopták tőlünk a kulcsokat, akkor sem szabad kockáztatni. Illetve el kell fogadni, ha egy zár régi, sokat használt, és már akadozva működik vagy nem viszi az összes fordulatot könnyedén, akkor szintén zárcsere szükséges, mert hamarosan elő fog fordulni, hogy az ajtó zárva marad. Innentől azonban a zárcsere árára a nyitás költsége is rátevődik, ami egy Dierre biztonsági ajtó esetében nem elenyésző.

Mennyibe kerül egy Dierre kulcs vagy zár cseréje Budapesten?

A Dierre zárak cseréjének az árát a helyszín, a cserélendő zár, a kulcsok száma határozza meg. A Dierre tollas kulcsos zárak kódolása 54.000 Ft-tól elérhető. Ebben az esetben szükséges a jelenlegi kulcs teljes hossza az ajtóvastagság miatt.

A Dierre ajtó zárbetét cseréjének ára 48-76 ezer forint között mozog. Attól függ, melyik olasz zárbetét kerül beszerelésre, ki, mit részesít előnyben. A drágább zárbetétek prémium kategóriát képviselnek, másolásvédelemmel rendelkeznek. Általában komplett árat mondunk az ügyfeleknek a zárcserére, amiben a munkadíj is benne van, nem bontjuk külön a számokat. Minden esetben az ügyfelek előtt kerülnek kibontásra az új zárhoz tartozó kulcsok. Áraink Budapest területén értendők. Amennyiben pest megyei címről van szó, ott változhatnak az árak, pláne a távolabbi részeknél, ami kiesik, pl. Ráckeve, Dabas, Monor, stb.

Kell-e lakcímkártya vagy valamilyen papír a zárcseréhez?

A zárcseréhez két dologra van szükség a megrendelő részéről. Az egyik egy nyitott ajtó, hiszen zárt ajtóban nem lehet zárat cserélni, a másik pedig a zárhoz tartozó egy darab kulcs, mely segítségével kiszedhető a régi zárbetét, illetve a zárkódolásnál a kulcstőke. Ha ezek a feltételek biztosítottak, semmilyen okmányra nincs szükségünk. Bejelentett lakcímkártyát vagy tulajdoni lapot csak akkor szoktunk kérni, ha az ajtóhoz nincs kulcs, ki kell azt nyitni, vagy ha valamilyen gyanús dolgot tapasztalunk, észlelünk, pl. örökösödési vita, haláleset vagy családi, házastársi vita esetén.

A zárcseréhez ezen kívül szükséges egy időpontot is megbeszélni az ügyfélszolgálat vezetőjével. Mindig rákérdezünk, hogy milyen ajtóban, milyen zárat és hol kell cserélni. Továbbá tájékoztatunk mindenkit a várható költségekről. A fizetés nálunk csakis készpénzben történhet, számla ellenében, a munkát elvégző szerelő kollégának.

Ha nem tudjuk beazonosítani a zárat, akkor fényképet kérünk róla, és onnan tudunk továbblépni.

Dierre ajtók új lakóparkokban

Az újépítésű lakásoknál, akinek szerencséje van, az belefuthat egy igen magas biztonsági fokozatú ajtóba. A Dierre ajtó közel 300 ezer forintos nagyságrendet képvisel. Sajnos a kulcsokat az ügyfelek a több tízmillió forintos ingatlanhoz úgy kapják meg, hogy előtte 10-15 munkás kezén ment keresztül. Semmi csomagolás vagy gyári doboz, csak úgy kézbe a kulcsokat, ez pedig nem egy korrekt eljárás a biztonsági szempontok alapján. Biztos, ami biztos, érdemes egy zárcserébe beruházni és nem úgy kezdeni az életet az új lakásban, hogy a betörés kockázata fennáll.

Mikor fontos a zár kicserélése a Dierre ajtón?
Mikor fontos a zár kicserélése a Dierre ajtón?