Viro ajtózár kicserélése garanciával, Budapesten

A legtöbb gyári Viro zárak Budapesten kerültek beszerelésre, aminek a javarésze már meghaladta a 15 éves élettartamot, de vannak 20 éves vagy még annál is idősebb zárak. Ez árulkodik arról, hogy az olasz zárgyártók igencsak jó munkát végeztek anno. Nem sok termékről lehet elmondani a mai világban, hogy ilyen hosszú ideig üzembiztosan működnek, napi többszöri nyitás/zárással kalkulálva. Sajnos a Viro/Cerutti zárakat már nem gyártják. A Virot már évek óta, a Cerutti pedig a Covid első hulláma után húzta le a rolót. Próbáltuk mindet megtenni és készletelni, de a készlet hamar kimerült. Viszont a meglévő zárak helyére megoldást kellett találnunk, pl. tönkrement szerkezet helyére vagy új lakásba költözéskor a Viroval kompatibilis cserezárat kellett biztosítanunk a megrendelőinknek.

Sok embernek kételyei vannak azzal kapcsolatban, hogy nem lehet beszerezni már ezt a Viro zárat. Aki nem hiszi el, járjon utána, nézze meg a gyártó honlapján, keressen fel különböző zárszerviz cégeket. De ezek a zárak már régóta nem elérhetők.

Mi a megoldás ha Viro zárcserére van szükség?

Egy Viro záras bejárati ajtó ha tönkremegy, nem maradhat nyitva, főleg, ha ez az egy bejárat tartozik a lakáshoz, házhoz. Cégünknek van egy régebbi kapcsolata az olasz Potent gyárral, akik legyártottak nekünk egy ún. helyettesítő zárat, amelyet a Viro/Cerutti zár helyére beszerelünk.

Hogyan is néz ki a csere, kiszállás, árképzés?

Az új Potent Vario zárszerkezethez 3 db lefóliázott, ügyfél előtt kibontandó kulcs tartozik. Új, szép rézcímkéket szerelünk fel, ami szintén a zár tartozéka. A régi, megkopott, lógó, nehezen működő rézkilincs helyére beépített rugós kilincset helyezünk fel, a tökéletes működés és a szép kinézet érdekében. A komplett költség Budapest területén 86.000 Ft-ba kerül. Egy év garanciát biztosítunk a beszerelt termékre.

A Potent, Cerutit helyettesítő kulcsokról

3 db gyári kulcs tartozik a zárhoz, amely lefóliázva kerül az ügyfélhez. A szerelő kolléga mindig megmondja, hová érdemes menni plusz kulcsot másoltatni. Mi kulcsokat nem másolunk, az egy külön szakma. A Potent kulcs és zárak nagy előnye, hogy a jövőben, ha kulcsvesztés történik, akkor nem kell ismételten szétszedni az ajtót, nem kell nagy költségeket invesztálni az új zárcserébe, mert ennek a zárnak a legnagyobb előnye, hogy kódolható, programozható, tanítható. Ez annyit jelent, hogy át tudjuk kódolni új kulcsokra a Potent zárszerkezetet, akár többször is. Mindezt gyorsan, jóval kisebb összegért, mint a zárcsere teljes költsége.

Tipikus jelek a Viro zárszerkezet elhasználódására

A lenti képeken látszódik a legjobban, hogy milyen ramaty állapotban van egy 20 éves zárszerkezet a sok használat után. Ilyen jel pl. a megkopott kulcsdíszítő címke, a nagyon nehézkesen lenyomható, megkopott, oxidálódott, rugó nélküli rézkilincs, az egyre nehezebben működő zárszerkezet, a kattogó, akadó hangok. Jellemző ilyenkor a kulcsok teljes elkopása, ami egy új kulcs esetében hegyes, szögletes bástyákat jelent, ám a 20 éves kulcsoknál ezek már teljesen lekoptak, lekerekedtek, még a laikus szem is látja a különbséget.

Amennyiben szeretné lecseréltetni a régi Viro zárat elhasználódás vagy költözés miatt, modern kódolható, a Viroval kompatibilis Potent zárszerkezetre, forduljon hozzánk bizalommal!

+36 30 408 8914

Viro ajtózár kicserélése garanciával, Budapesten
Viro ajtózár kicserélése garanciával, Budapesten
Viro ajtózár kicserélése garanciával, Budapesten