Kale típusú ajtózárak nyitása, cseréje

Zárszerviz keretein belül foglalkozunk Kale zárakkal, pl. nyitás, kulcselvesztés, meghibásodás esetén, illetve zárszerkezetek és zárbetétek cseréjekor új lakás vásárlásakor, bérlő- és tulajdonos váltáskor vagy csak a zárak, zárbetétek korszerűsítése és a betörések megelőzése érdekében.

Gyorsszolgálatunk 0-24 órában dolgozik, hétvégén és ünnepnapokon is várjuk a hívását!

A Kale zárak szervizelésére érdemes olyan szolgáltatót hívni, akiknek van valós zárkészlete, így időt és pénzt lehet megspórolni. Nálunk minden megtalálható. Küldjenek képeket a meglévő Kale zárról, ajtóról, mi aznapi ingyenes kiszállást biztosítunk, jó áron, egy év garanciával.

Kale ajtózárak kivitel szerint

Megkülönböztetünk tollas kulcsos meghajtású és hagyományos, azaz cilinderfordítós zárakat. Mindkét esetben az egyirányú (előre) záródás a jellemző. Ez lehet alsó- vagy felsőzár is. A Kale zárgyártó ügyelt arra is, hogy a zárszerkezetek paraméterei méretileg ugyanazok legyenek, de mégis két külön kulcs tudja működtetni. Ki, milyet szeretne használni az elvárásai szerint.

Persze van kivétel a Kale záraknál is a többpontos záródást illetően, mert a 256CE típusú duplacilinderes zárszerkezet nemcsak előre, hanem felfelé és lefelé is tud záródni. Ilyen zárakkal csakis a gyári török ajtókban találkozunk. Ezek száma 1000 alatt van. A Kale zárszerkezetek 15-20 évet is kibírnak, főként a kilincsrugó mechanikájuk szokott meghibásodni, ami a zárszerkezet teljes cseréjéhez vezet.

Milyen költséggel kell számolni a Kale zárcserénél?

A Kale ajtózárak cseréjének a díjszabása egyrészt függ a helyszíntől, másrészt a Kale zárszerkezet típusától, hogy tollas kulcsos, cilinderes vagy dupla cilinderes meghajtású. Több Kale zárszerkezet van forgalomban és mindegyiknek más és más az ára, így nem lehet pontos árat mondani látatlanban. A legcélravezetőbb, ha több fotót is készít az ajtóról, zárról, onnan tudunk továbbmenni az árajánlatra, majd az időpont és helyszín egyeztetésére.

Általában az érdeklődők valamiért erőltetik a tól-ig árat, de mivel a zár bármilyen lehet, így 34.000 Ft-tól 110-120.000 Ft-ig bármi lehet (ez utóbbi duplacilinderes vezérlésű, hárompontos 256CE zárszerkezetre vonatkozik).

A Kale zárak nemsok zárszerviz cégnek vannak raktáron, de nekünk igen. Így gyorsan és hatékonyan tudunk dolgozni, mert semmilyen ajtó nem marad nyitva több órán keresztül emiatt. A Kale zárak cseréje egész évben elérhető non stop, ünnepnapokon és hétvégeken egyaránt.

Kulcsok száma, tollas és cilinderes zárak estében

Mind a tollas, mind a cilinderes zárakra vonatkozik az 5 kulcsos darabszám. A tollas kulcsok kb. 8-10 cm hosszúak, nem másolásvédettek. Viszont ha a Kale zárszerkezet cilinderes meghajtású, abba izraeli zárbetéteket szerelünk helyszíni munkavégzéssel, 5 kulccsal és másolásvédő kódkártyával ellátva. Pótkulcsokat ezekhez a zárbetétekhez csak két helyen lehet másolni Budapesten.

Milyen ajtók zárjaiként használják a Kale zárszerkezeteket?

Elsőként a törökök próbáltak piacot teremteni nálunk, több-kevesebb sikerrel. Ám amióta belépett a piacra a kínai ajtó, ők lehúzták a rolót. Az addig beszerelt pár ezer török ajtók zárjaiként vannak jelen a Kale zárak a magyar piacon. Továbbá a nagy sikereknek örvendő Nívó ajtógyártó alkalmazza alsó- és felső zárszerkezetnek a saját ajtóiban. A Nívó vállalat azonban csak ajtógyártással foglalkozik, ajtónyitással, zárcserével nem.

Kale típusú ajtózárak nyitása, cseréje
Kale típusú ajtózárak nyitása, cseréje