Problémája van a bejárati ajtó zárjával? Nem nyílik, nem záródik, nem tud elmenni otthonról?

Amikor meghibásodik egy bejárati ajtó az vagy előjellel jelentkezik, tehát jelzi, hogy akad, rángatni kell, szorul vagy csak hirtelen megadja magát és azonnal tönkremegy. Ez a két véglet van, akárki akármit mond, ez tapasztalat. Ha egy kicsit figyelnénk ezekre a működési jelekre, akkor elkerülhető a baj, időben lehetne megoldást találni, pl. felhívni egy budapesti zárszerviz vállalkozást, akik akár éjjel-nappal, hétvégén, illetve ünnepnapon is a rendelkezésünkre állnak.

Természetes, hogy mindenki frusztrálttá válik, ha el akar menni valahova, dolgozni vagy egy születésnapra, netán megy a repülőgépe és az ajtó belülről nem nyílik, vagy kívülről nem záródik, így nem tudja elhagyni az ingatlant. Kellemetlen szituáció, nap mint nap járunk ilyen megrendelőkhöz, de meg kell érteni, hogy vagy megelőzzük a bajt vagy számolunk a vele járó következményekre, ami bezártságot, kizártságot, otthon maradást eredményez addig, amíg meg nem jön a zárszerelő szakember és ki nem nyitja az ajtót, majd azt követően ki nem cseréli a zárat.

Van-e kiszállási díj, illetve mennyibe kerül, ha zárcseréről, ajtónyitásra van szó?

Nem szabad abba a hibába esni, hogy elhisszük Andersen meséit, hogy nincs kiszállási díj. Senkinek nem adják ingyen a benzint vagy a gázolajat, ne higgyük el a trükköt, mindig valahova be van építve és a megrendelő azt ki fogja fizetni. Persze jól hangzik, hogy nincs kiszállási díj, gondolom ők ingyen mennek ki, nekünk nem éri meg, mi pénzt kérünk érte, elvégre drága a benzin.

Fix árakon dolgozunk Budapesten, a munkadíjunk 25.000 forintról indul, ez az alap munkadíj, ha például egy egyszerű ajtónyitásról van szó. A zárbetétek cseréje 38-46.000 forint között érhető el, ezért az összegért minőségi munkát végzünk, minőségi zárbetétet szerelünk be. Ezek a zárak másolásvédettek, 5 kulcsos kivitelűek, Mabisz ötös besorolásúak, fúrás-, finomnyitás- és törés ellen vannak védve. Persze van olcsóbb megoldás is, de nem nálunk! Mi kínait nem szerelünk, nem gyűjtjük a garanciális munkát.

Az ajtónyitás során beszélhetünk becsapódott, úgynevezett huzat által kizáródásról, illetve kulcselhagyás, kulcslopás miatti zármegfúrásról, netán zárszerkezet meghibásodás miatti zár fúrásról. Amikor az ügyfél elhagyja a kulcsot és vissza akar menni a lakásba, szükségünk van valamilyen igazoló okmányra, hogy van joga bemenni az adott ingatlanba. Enélkül soha nem nyitunk ajtót, ez így a korrekt. Akinek nem tetszik, tessék tovább keresgélni, mert bárki mondhat bármit, mi nem szeretnénk rendőrségi procedúrát, hogy valaki másnak a lakását nyitjuk ki egy rossz megbízás miatt.

Utólagos hevederzár felszerelése, hogy megvédjük az ingatlant, mert gyenge az ajtó

A legjobb, illetve legbiztonságosabb és költséghatékony megoldás egy utólag felszerelhető hevederzár, másodzár. Persze ebből is a jó, nem a gagyi, az olcsó miskolci vagy a fogazott kulcsos zárbetétes kivitel. Ha már szerelünk, szereljünk jót, megbízhatót, biztonságosat! Ennek a költsége nálunk 68.000 forinttól érhető el szereléssel egybekötve, ajtóvastagság függvényében, akár fa-, fém-, műanyag- vagy kínai ajtók esetén is. Ami a legfontosabb, csak úgy szereljük fel a hevederzárakat, ha szakmailag megvizsgáltuk a kérdést, ha van elég falvastagság, rögzítési lehetőség. Ha nincs, akármennyire szeretné az ügyfél, nem szerelünk fel semmit, hiszen az nm fog védeni, nem ér semmit. A hevederzár lényege a betörés megakadályozása, az ajtó ott tartása, amikor rongálással járó, erőszakos behatolással próbálkoznának. Felejtsék el a 30.000 forintos hevederzárakat, azok már a múlté, a benzin sem ennyi volt 10 évvel ezelőtt.

A másod- vagy hevederzárak felszereltetését tulajdonképpen hosszútávú befektetésként kell nézni, olyan szemmel, hogy a lakás a széf, oda nem tudnak bejutni, így bármit tarthatunk ott, bármikor tartózkodhatunk otthon a szeretteinkkel, családunkkal, ennyit érjen meg a biztonság mindenki számára!

Postaláda zárcsere nyitással egybekötve, Budapesten, 26.000 forinttól elérhető

Igen, jól látják, már ennyi. Régebben 20.000 forint volt, de emelkedtek az árak, úgyhogy kénytelenek voltunk mi is emelni. A jó hír az, hogy mi megcsináljuk, nem úgy, mint a többi zárszerelő cég, nem húzzuk a szánkat, hogy nem jól fizető munka, rossz helyen van, sok a parkolás. Amit ezért az összegért nyújtunk: sérülésmentesen kinyitjuk a postaláda ajtaját, nem tesszük azt tönkre, majd kap egy új zárat a helyére. Így már normálisan zárható lesz. A postaláda zárakhoz 2 db kulcs tartozik. Budapest területén szinte mindegyik kerületben megrendelhető ez a szolgáltatásunk! Hívjon minket és kérje a postaláda zár nyitását elhagyott, elveszett kulcs miatt, majd az azt követő zárcserét 26.000 forintos komplett áron!