Postaláda helyszíni zárcsere új kulcsokkal, gyors munkavégzéssel

Nemcsak ajtózárcsere, becsapódott ajtónyitás vagy hevederzár szerelés van ebben a szakmában, hanem a postaláda vagy levelesszekrény zárja is tönkremegy, elhagyják a kulcsot, nem kapnak hozzá kulcsot egyáltalán, vagy új kézbe kerül az ingatlan. Ha már zárcseréről van szó, a postaláda zárját is ki kell néha cserélni. Sokszor találkozunk olyan esettel, hogy kihívtak egy másik zárszerviz céget, aki nem vállal postaláda zárcserét, ezért még egyszer ki kellett fizetni a munkadíjat, ezúttal nekünk, aki vállal ilyet is. Ha hozzánk fordul, egy munkadíjat mindenképp megspórol, mert nemcsak ajtózárakkal, hanem postaláda zárakkal is foglalkozunk.

Milyen ártól érhető el a postaládák nyitása, és az ezutáni zárcsere?

Sajnos az emelkedő árak mindenkit utolértek, pl. üzemanyag árak, parkolási díjak, növekvő alap- és nyersanyag költségek, így a zárak árai is emelkednek folyamatosan. 2022. októberétől már új áron dolgozunk. A komplett költség immár – nyitás és csere, vagy csak a csere, ha nem kell nyitni – 19.900 Ft. Akinek ÁFA-s számlára van szüksége, annak erre a 27% ÁFA még rászámolandó. Ezt kérjük előre jelezni a telefonos megrendelés során! Az ár Budapest területén érvényes, kivéve a belső, nehezen megközelíthető és lehetetlen parkolással elérhető helyeket, pl. Váci utca vagy Petőfi S. utca. Itt külön díjszabás van, kizárólag felárral tudunk csak dolgozni, mert rengeteg idő elmegy a távoli parkolásokkal, vagy növekednek a mi kiadásaink a magas parkolóházi költségekkel.

Mennyi időt vesz igénybe a nyitás és az új zár beszerelése?

A postaláda zárnyitás és az azt követő zárcsere művelete, zártípus függvényében, 20-40 perc közötti időt vesz igénybe. Mindenkinek kérjük a megértését, ha csak olyan időpontot tudunk adni, ami tól-ig van, mert a közlekedés Budapesten kiszámíthatatlan. Pláne, ha az előtte lévő címen csúszás volt, vagy a megrendelő késve ért oda.

Akkumulátoros szerszámokkal dolgozunk, nincs szükségünk áramra. Nagy előnye a szervizautónak, hogy szinte bármilyen típusú postaládazárat ki tudunk cserélni a helyszínen. Ha netalán még sincs olyan, mert már nem gyártják, akkor hozzáigazítjuk a legmegfelelőbbhöz, meg sem látszik, hogy nem olyan volt benne eredetileg. Biztonsági szintje a postaláda-záraknak nem sok van, az nem változik a csere során.

Milyen helyszíneken vehető igénybe a postaláda zárszerviz?

Talán az egyedüliek vagyunk a zárszervizek közül, akik minden gond nélkül, Budapest bármelyik kerületében vállal és végez postaláda zárcserét, postaláda zárnyitást, esetleg a levélszekrény ajtajának visszaegyengetését és az ezzel kapcsolatos problémák elhárítását. Sokan azt gondolják, ez nem egy bonyolult feladat, ami igaz is. Ám ugyanúgy ki kell menni a helyszínre, így üzemanyag, parkolás, parkolódíj és egyéb költségek itt is felmerülnek a munka elvégzése kapcsán. Az újabb típusú postaláda zárak kicserélése valójában hamar megvan, de a régi, ún. kocka-típusú zárakkal elbajlódunk mi is majdnem egy órát. Az ezek helyére gyártott új zárakat igazítani kell, ami időigényes munka. Évek óta végezzük ezt a szolgáltatást, de a költségek, mint mindenhol, itt is folyamatosan emelkednek, amivel lépést kell tartanunk. Az új, módosított árszabásunk a postaláda zárcsere vonatkozásában, e cikk írásának az időpontjában, 19.900 Ft.

Sokan ezt drágállják, és nem mindenki kéri a szolgáltatást, nekik ez esetben maguknak kell nekiállni, felkutatni a megfelelő postaláda zárat és elvégezni a munkát.