Budapesti postaládák zárjainak a kinyitása

Főként Budapesten végezzük a postaládák zárjainak a cseréjét, mert az itt élők nem bajlódnak ilyen jellegű dolgokkal, a külföldiekről nem is beszélve. Vidékre nem megyünk, nem is hívnak minket, ennek is megvan a maga miértje.

Akkor szükséges kinyitni szakszerűen a postaláda zárat (nem feszegetve, hanem sérülésmentesen), ha a régi kulcs eltűnt, valami oknál fogva nem nyitja a zárat, beletört egy része a zárba, esetleg az új lakó nem kapott hozzá kulcsot az ingatlan vásárlásakor. A postaládazár kinyitása után zárcsere következik, mindez benne van a szolgáltatás árában. Zárszerkezet és a zár-rögzítés függvényében, 15 és 40 perc közötti munkaidővel kell számolni, főleg a régi, kocka típusú postaládák esetén.

Postaláda helyszíni zárcsere új kulcsokkal

Segítséget tudunk nyújtani régi és új ügyfeleink számára, akik elhagyták a kulcsukat, ellopták tőlük vagy eltűnt, netán meghibásodott a zár, esetleg beletört a kulcs. Új lakásba költözéskor is fordulhat hozzánk, aki nem akar bajlódni a házi barkácsolással. A postaláda zárcsere nem egy ördöngös feladat, viszont ha nincs hozzá szerszámozottság és kellő szaktudás, akkor megnehezíti a tennivaló végrehajtását. A mi véleményünk, hogy ne bajlódjanak vele, hívjanak minket, hiszen ez a mindennapi feladatunk a bejárati ajtózárak cseréje, szervizelése mellett.

A postaláda zárakhoz minden esetben 2 db új kulcs tartozik. Ezek a kulcsok nem biztonsági kialakításúak, egyszerű, rövid, kis kulcsok. Itt nem a biztonság a fő szempont, csak a beérkező, nekünk címzett levelek, iratok vagy szórólapok tárolása.

A postai küldemények kézbesítése egy megszokott rendszer. Előfordulhat azonban, hogy 10 év múlva ezt a jellegű munkát kivonjuk majd a szolgáltatások közül, mert addigra átveszi az elektronikus forma minden tekintetben. Budapest területén fix áron vállaljuk a postaláda zárcsere szolgáltatást. Évek óta több ezer levelesláda zárját kicseréltük, az elferdült, felfeszegetett ajtókat visszaegyengedtük. Az árainkat mi is az adott piaci helyzethez vagyunk kénytelen alakítani. Jelen cikk írásakor 17.900 Ft-ért érhető el a szolgáltatás. Valószínűleg azonban hamarosan emelnünk kell, és várható a 20.000 Ft körüli összeg.

Milyen postaláda zárakat szerelünk be?

A postaláda zárak esetében nem elsődleges szempont a biztonság, hiszen akármelyik oldalról is nézzük, nagyon egyszerű a kis zárszerkezet. Inkább lélektani a védelem a levelek őrzésére. Ha jobban belegondolunk és valaki ki akarja nyitni erőszakkal a levelesládát, akkor egy csavarhúzóval az ajtó kipattintható. Az már más kérdés, hogy megsérül a váz, összegyűrődik a fémlap.

Társasház függvényében váltakoznak a postaládák formái, méretei és ezek zárjai. Különböző méretű, kialakítású, kulcsos zárak szolgálják a záródást. Van a hagyományos, kocka forma, a kör alakú Elga típusú, a Ronis ún. bútorzárak, de már a külföldről beérkező új postaládák zárjai is elég népszerűek. Heti 10-15 darab postaláda zárcsere munkánk van, nyitásra, cserére egyaránt van igény. Legalább 10 különféle gyártmányú zárat tartunk a szervizautóba, ezen belül is 2-3 darabot mindből. A budapesti postaláda zárcserék 80 százalékát mi végezzük el, mert ezt a munkát senki nem szereti csinálni.

Vannak egyedi kialakítású zárak is, amiket még mi sem láttuk, de mivel nem egy bonyolult szerkezet, átalakítjuk, meg sem látszik a különbség. Hívjon minket, hamar segítünk!