Másodzár felszerelése, plusz védelem kialakítása

Sok megoldást lehet végrehajtani egy ajtón, ami valamilyen úton-módon elősegíti, megnehezíti a betörést. A kérdés az, hogy elég hatékony-e, ha azt a módszert választjuk. Az, hogy van egy plusz zár az ajtón, egy dolog, a kérdés az, hogy milyen típus, milyen erős, mennyire áll ellen azoknak a betörési módszereknek, amiket sajnos egyre sűrűbben alkalmaznak a rossz fiúk a céljuk elérése érdekében.

A mai napig lehet olyan zárakat kapni, aminek szó szerint semmi értelme nincs, mégis úgy hívják: zár. Ezeket pedig a tudatlan, hozzá nem értő emberekkel megvetetik, csak azért, mert a biztostő megköveteli a pót-zárat, meg azért, mert lelki nyugalmat ad az embereknek.

Senkit nem akarunk megbántani, aki olyan rácsot csináltat, amiben a régi hagyományos Elzett patkózár van, vagy aki 8000 Ft-os hevederzárat szereltet, esetleg, aki a régebbi Elzett és Lob rászegző zárakat beszereli, beszerelteti magának, de azok kb. annyit érnek, mint a szúnyogháló az ablak helyett. Tudjuk, kell az olcsóság, minden a lehető legkevesebből jöjjön ki, de értsék meg, egy jó zár 30.000 Ft-nál kezdődik! Ha megveszik és maguknak szerelik fel, akkor ennyi, ha kérnek hozzá szerelési segítséget akkor az még plusz 20-25 ezer forint. Ez az összeg már egy jó zár ára, ami megvédi az ajtót, elősegíti a lakás biztonságát elég hosszú ideig, mivel ezek már korszerű, biztonságos, fejlett technológiával készültek.

De milyen zárat ajánl egy zárszakértő?

Egy igazi szakember nem csak a kereskedelmet látja a zárban és a szerviz-szolgáltatásban, hanem a felszerelt zárak szakmai értékét is, majd a saját tapasztalatát adja át minden egyes új zár felszerelésével. Egy jó zárszerelő szakember munkadíja egy biztonsági zár telepítésekor 20-25 ezer forint.

Két opció van a biztonság fokozására. Az egyik egy Barlock nevezetű, Magyarországon gyártott hevederzár, fehér színben, 800, 850, 900 mm méretekben, mellyel szinte bármilyen bejárati ajtót le lehet fedni. A hevederzár felszerelhető 4 cm-től 7 cm ajtóvastagságig bezárólag. A Barlock hevederzárban egy izraeli zárbetét van, Mabisz 5-ös tanúsítvánnyal ellátva.

Egy ilyen zárszerelés Budapest területén kompletten (anyag, munkadíj, számla) 60.000 Ft-ot képvisel. A részletekért telefonáljon nekünk!

A másik opció, egy masszív, olasz rászegző zárszerkezet, amely egyirányba záródik, de tömör acélnyelve ékként fúródik, támaszkodik a falba, kengyelbe, megakadályozva a befeszítést. 4 különböző ajtóméretre lehet felszerelni, úgy van kialakítva a zárcsőr hossza. Különleges a kulcsfelépítése, megnehezíti a zármanipulációs nyitást, amely szintén el van terjedve a hazai betörők körében.

Az olasz Potent rászegző zár akár házilag is felszerelhető, de inkább bízza szakemberre a szerelést, úgy érvényesíthető csak a jótállás, garancia. Ebben az esetben egy komplett szerelés (anyag, munkadíj, számla) 54.000 Ft-ba kerül Budapesten. Ez a zár olyan erősen tartja az ajtót, hogy a betörő megunja a feszegetést és inkább odébbáll.

Érdemes elgondolkozni mindkét lehetőségen, pláne azoknak a lakásajtó tulajdonosoknak, akiknek gyengécske az ajtaja, mert előbb vagy utóbb az ő ajtójukat is megtalálja egy betörő, amíg nincsenek otthon! Nagyon sok feltört, betört bejárati ajtót láttunk már, ezen semmiképpen nem szabad spórolni! Spórolni a telefonokkal, a TV-kkel lehet, amelyeket, ha nincs jó zár az ajtón, el is vihetnek a lakásból!

06-30-408-8914