Kínai ajtó zár cseréje mennyire fontos is valójában?

Mondhatni azt is, hogy a legfontosabb, hiszen a gyárilag beszerelt, olcsó, védelemmel nem rendelkező zárbetétek nem biztosítják a mindennapi biztonságunkat. Márpedig igen fontos, hogy a családunk otthonunk jó kezekben legyen, ez pedig a biztonság, amit csak úgy lehet kialakítani, ha nem kínai terméket használunk a mindennapokban, hanem például izraelit, amely fejlett, korszerű és hosszútávú működést ígér. A legtöbb kínai zárbetéttel csak gond van, nem elég, hogy a betörők könnyű módszerrel nyitogatják, de fejtörést, bosszankodást is okoznak a minőségi hibákból adódóan. A teljesség igénye nélkül: a kulcs beleszorul vagy maga az ajtózár a zárhengerrel együtt kijön és mindkét esetben nem tudjuk nyitni vagy zárni az ajtót. Persze ez mindig a legrosszabbkor történik, amikor mennénk valaha. Kerüljük ezt a problémát, cseréljük ki egy megbízhatóbb, biztonságosabb zárbetétre, amennyiben kínai ajtó van beszerelve.

Hevederzárbetét csere, a régi helyére új, jobb, biztonságosabb

Mindig érdemes úgymond a betörők előtt járni egy, de inkább két lépéssel, így a hevederzárak betétje is a legtöbb esetben cserére szorul. A hevederzárak telepítése tulajdonképpen már 25 évvel ezelőtt elkezdődött, akkor lett igazság szerint népszerű. Az akkor elfogadott zárbetétek biztonsági szintje, fokozata meghaladta a korát, tehát az akkori biztonsági követelményeknek bőven megfelelt. 2024-et írunk, most viszont már nem elég egy fogazott kulcsos zárbetét a biztonsági feladatok ellátására! Ezért célszerű izraeli zárbetétet beszereltetni -fogaskerekes kivitelben-, amelyek a legtöbb biztonsági funkciót tartalmazzák, amit a régi, korszerűtlen betétek nem.

Sérülésmentes ajtónyitás budapesti kiszállással, éjjel-nappal

A legtöbb bejárati ajtó kinyitását próbáljuk sérülésmentesen megoldani, zármeghibásodás vagy kulcsvesztés miatti helyzetekben. Budapesten ingyenes kiszállást tudunk garantálni a megrendelt munka esetén, illetve éjjel-nappali ügyeleti szolgáltatást nyújtunk. Várjuk hívását! Nagyon fontos egy bejárati ajtó esetében, hogy az illetékes szakszervíz úgy nyissa ki a szóban forgó biztonsági zárbetétet vagy zárszerkezetet, hogy csak maga zár sérüljön, de az ajtólap vagy az ajtófélfa semmiféleképpen nem. Gondoljunk bele, ha a szakember összekarcolja, szétflexeli a bejárati ajtó felületét, az onnan nem távolítható el, szem előtt lesz mindig, hacsak nem cseréljük le egy újabb bejárati ajtóra!

Cisa tollas kulcsos zár átprogramozása új kulcsokra

Az olasz gyártó igen jól kitalálta ezt a típusú zárszerkezetet, hogy komplett zárcsere vagy bonyolultabb ajtószerelés nélkül egy egyszerű megoldással akár 1-2 percen belül megtörténik az úgynevezett programozás, azaz a kulcs-csere/zárcsere. Azért mondunk zárcserét, mert így érthető, hogy a régi kulcs ilyenkor már nem nyitja az ajtót, csak az új kulcs működteti. Tulajdonképpen majdnem olyan, mintha zárat cserélnénk, de mégsem ez történik, hanem az új kulcs forgatásához illeszkedik a lamella, tehát megváltozik a nyitási variáció egy röpke kódolással. Budapest területén 58-62 ezer forint között rendelhető meg a Cisa zár átprogramozása, 5 darab kulccsal, szigorúan az ügyfél előtt kibontva, kiszállással együtt, szükség esetén egy kis ajtóbeállítással karöltve. Garanciát kódolás esetén nem tudunk vállalni, hiszen a szerkezet marad a régi, viszont átnézzük az ajtót a kulcsprogramozás előtt és ha problémásnak látjuk, inkább javasoljuk a Cisa hárompontos ajtózár komplett cseréjét.

Dierre zárbetét csere lakóparkokban, garanciával, új kulcsokkal

Igen népszerű ez a bejárati ajtó, amely Dierre zárral van ellátva és kellő védelmet nyújt. Kívülről kulcsos, belülről forgatógombos változatú, nagyon praktikus, ám egyben biztonságos is. Két típusa van, az egyik Dierre New Power, a másik pedig Dierre Neos zárbetéttel van ellátva. Mind a kettő Olaszországban készül, ezek bevizsgált termékek, így teljes mértékben helytállnak a biztonsági követelmények területén. Érdemes azoknak elgondolkozni a zárbetét cserében, akik friss lakásvásárlók, de mégis tartanak attól, hogy azok a kulcsok, amiket kaptak az építtetőtől, biztonságosak-e, nem maradt-e mégis valakinél egy tartalék kulcs, vagy nem történt-e plusz kulcs másolás. Budapest területén az olcsóbb változatot 54.000 forintért cseréljük, zárbetéttel, munkadíjjal, kiszállással együtt. A drágább verzió, azaz a New Power zárbetét csere 78.000 forintos költséget von maga után. Mi minden esetben az ügyfél előtt nyitjuk ki a gyártó által becsomagolt gyári dobozokat.