Kínai ajtó szerviz Budapesten nonstop

Több mint 10 éve a szakmában dolgozunk, ez alatt az idő alatt több ezer kínai HiSec, Secdoors és TerraSec bejárati ajtót, illetve barkácsáruházas lemezajtót szervizeltünk, szereltünk. Ezzel kapcsolatban elég nagy tapasztalatot és rutin szereztünk. Fordulhat hozzánk az év 365 napján nonstop letört kilincs kicserélésére, meghibásodott zár pótlására, megbízható, új, biztonsági zárbetét beszerelésére. A munkarendünk rugalmas, Budapesten megrendelt munka esetén külön kiszállási díjat nem számolunk fel.

Ha akad, ha szorul, ha nem nyílik

Sajnos az is mindennapos, hogy az ajtót szinte lábbal kell berúgni vagy a kilincs által kell emelgetni, rángatni, melynek a következménye az lesz, hogy egy szép napon hazaérkezéskor nem fogjuk tudni kinyitni az ajtót, nem megy bele a zárbetétbe a kulcs. Ha ilyen problémával szembesül, mindenképpen hívjon ki egy zárszerviz céget, nézesse meg az ajtót, cseréltesse ki a zárbetétet és a zárszerkezetet, vagy ha szükséges, akkor a kilincsgarnitúrát. Cégünk szakemberei ilyenkor a legjobb tudásuk szerint beállítják, beigazítják az ajtót, hogy a továbbiakban ne legyen vele probléma.

Ha kattog, ha ropog, ha nyekereg

A kínai ajtó lemez-szerkezetű, ehhez még párosul egy nagyon rossz beépítés, ilyenkor feszül az egész, egymáshoz érnek az alkatrészek és a lemezek, így egy idő után elkezd recsegni, ropogni, kattogni, ami elég zavaró és idegesítő hangot ad ki. Ezzel utólag már mi sem tudunk mit kezdeni, ez egy beépítés során keletkező probléma. A nagyon zavaró hangot maximum zsírozással, WD 40 befújásával lehet picit enyhíteni, de ezt szintén házilag kell megoldani, mert ilyen jellegű munkákkal cégünk nem foglalkozik.

Ha letörött, ha lóg, ha lötyög

A kínai ajtó minősége sajnos megkérdőjelezhető, ezt alá is támasztja az a rengeteg probléma, mellyel nap mint nap találkozunk. Letörik a kilincs, elkezd lógni, nem húzza vissza a zárszerkezet nyelvét. Ebben az esetben a kilincs-csere a megoldás. Csak egy kilincset vagy rugót nem cserélünk, kompletten cseréljük a kilincsgarnitúrát. Érdemes észben tartani, hogy ez esetben a zárat nem cseréljük, a kulcsok maradnak a régiek, csak a kilincs rész kerül kicserélésre. Ha a kilincs sokáig a lógó állapotban van használva, akkor a zárszerkezet rugóját is tönkreteheti, így a következő lépés az, hogy nemcsak a kilincsgarnitúrát, hanem a zárszerkezetet is cserélni kell. Lépjen időben!

Ha esetleg vétlenül betörtek, mit tegyünk?

10 kínai ajtóból 9 és fél esetében betörnek, az a fél csak azért nem sikerül, mert valaki megzavarja a betörőt és inkább távozik. Az a jellemző leginkább, hogy ezeket a kínai zárakat másodpercek alatt kinyitják a rossz fiúk. A kínai zárbetét olcsó, egyáltalán nem biztonságos, így ezt a típusú behatolást csakis jó minőségű, biztonsági zárbetét beszerelésével tudjuk elkerülni. Más opció erre nem létezik. Szervizünkben több alternatívát is tudunk kínálni a biztonság növelésére, a betörés megakadályozására. A zárbetét csere a kínai HiSec és Secdoors ajtókon 32 000 - 46 000 forintért már elérhető. Amit nem szabad elfelejteni, hogy 16 000 Ft-ért biztonsági zárbetétet vásárolni / cseréltetni nem lehet!

Ha nem világít a kilincsben a led, mi a megoldás?

A kis okos kínaiak egy világító egységet helyeztek a kilincs külső részébe, amit egy gombbal lehet működtetni. Ez nagyon jó, hiszen megvilágítja a kulcsnyílást. Egy-két évig hibátlanul működik, aztán egyszercsak elalszik. Ebben az esetben vagy elemet kell benne cserélni, amit mi biztos, hogy nem vállalunk el, tehát ez házi megoldás marad. Vagy pedig, ha már nagyon ütött-kopott maga a kilincs, akkor érdemes egy új garnitúrát felszereltetni, amiben tudunk segíteni. Ennek a költsége nálunk 28 000 Ft.

Kínai ajtó szerviz Budapesten nonstop
Kínai ajtó szerviz Budapesten nonstop