Cisa kulcshangolás, újratanítás

Vannak olyan zárak, amiket nem kell kompletten kicserélni, nem kell az ajtót szétszedni, órákig bajlódni vele. A zárgyártó ilyenkor egy újrakódolható szerkezetet tett az ajtóba és a zár elején található, ún. állítható kódolónyílással át lehet programozni a zárat új kulcsokra, hogy a régi ne nyissa.

Mikor van erre szükség?

Új lakás megvásárlásakor, tulajdonos- és bérlőváltáskor, elkopott, agyonhasznált kulcsok esetén minden esetben ajánlott a kulcs átprogramozása.

A programozás Budapest területén már 48.000 Ft-tól elérhető, helyszíni szereléssel. Mindig az ügyfél előtt bontjuk ki a kulcsdobozt, amely az új kulcs-szettet tartalmazza. Csak hibátlan és akadálymentesen működő zárnál ajánlott a zárprogramozás. Egy 15-20 éves Cisa szerkezetnél nem szabad kódolást végezni, mert az új, éles kulcsok fogai a kopott, lekerekített lamelláknál vagy függőlegesen megszorulnak, vagy átfordulnak és nem jön ki a zárból a kulcs. Szervizautónkban minden megvan, ami a kódoláshoz kell, nonstop hívhat minket! Vállalunk garanciális Cisa zárcserét, továbbá ajtónyitást és zárszeresét is végzünk Budapesten és Pest megyében.

Nívó ajtó régi zárszerkezet és zárbetét csere

A minőségi ajtókat gyártó magyar vállalat már több tízezer ajtót készített hazánkban, különféle méret, szín, kivitel és nyitási irányban. De ami minket is érint, az a benne lévő zárak szervizelése, cseréje, hiszen az ajtógyártónak nem ez a fő profilja, csak akkor végez ilyet, ha az idejükbe belefér. A Nívó készít egyzáras, kétzáras, tollas kulcsos és cilinderes verziójú ajtót egyaránt. Az évek alatt a zárak elhasználódnak, elkopnak, tönkremennek, ezeket karban kell tartani, cserélni kell. Tulajdonosváltás is történhet ez időszakban. Ilyenkor abszolút ajánlott a zárak kicserélése és az ajtó szakemberrel való átnézetése! A Nívó ajtókban vagy tollas kulcsos, négyfordulatos Cisa zárszerkezet van, vagy pedig a török Kale tollas zár, de alkalmaznak portálzárakat, bevéső- és másodzárakat is cilinderes meghajtásban.

A cilinderes záraknál laponmart kivitelt szoktunk beszerelni, vagy az RB  5 kulcsos Keylocx zárbetétet, vagy a szuperbiztos, interaktív csapos, saválló LOCXIS prémium kategóriát. A cilinderes zárbetéteknél vészfunkciót, belső tekerőgombot kényelmi funkcióként és azonos zárlatot tudunk készíteni, hogy ne kelljen 3 különféle kulccsal nyitni az ajtót, ha az ügyfélnek a 3 záras, régi alapmodellű Nívó ajtó van beszerelve. A Nívó ajtó zárszerkezet és zárbetét csere árairól érdeklődjön a 06-30-408-8914 telefonszámon, vagy fotózzon és küldjön emailt a profizar@gmail.com címre.

Cisa kulcshangolás, újratanítás
Cisa kulcshangolás, újratanítás

Dierre ajtózár kódolás, meghibásodott szerkezet kicserélése

A Dierre zárak nagyon precíz, finoman, könnyen működő olasz zárak. Cilinderes- és tollas kulcsos működtetésűek lehetnek. A cilinderes szerkezetekben Iseo R90 vagy Iseo R7 zárbetétet szoktuk cserélni, a Dierre tollas kulcsos változatoknál pedig, 3 vagy 5 darabos, rövid- vagy hosszú kulcskészletet, ajtó függvényében szoktunk kódolni. Egyik esetben sem kell az ajtót szétbontani, mind a két zárcsere műveletnél az ügyelek előtt bontjuk ki a gyári kulcsokat. Dierre kulcsmásolással nem foglalkozunk, az egy másik szakma.

Kínai ajtó kilincs, zár, zárbetét és pajzs csere

A legtöbb probléma a bejárati ajtók kapcsán a kínai importól származó HiSec, Secdoors, TerraSec vagy bármely más barkácsáruházban kapható lemezajtókkal van. Ezeknél mindig van valami, ami az ügyfelet felbosszantja, nekünk pedig munkát biztosít. Letörik a kilincs, eltörik a rugó benne, a zárbetétek fél év után tönkremennek, az ajtó a rossz beépítés miatt kattog, nyekereg, recseg, ropog. Ami a legrosszabb, hogy a betörők olyan gyorsan nyitják ki észrevétlenül ezeket a kínai zárbetéteket, mintha csak a saját kulcsával lenne kinyitva. Persze csábító a 100-120 ezer forintos ár, amennyiért senki nem tud gyártani ajtót Magyarországon, de hosszútávon gondolkodva, az évek alatt erre akár még egyszer ennyit rá kell költeni és még mindig a gyenge kínai ajtó védi a lakást, max. újabb, modernebb zárakkal.

Amit vállalunk: egy jobb, minőségi, erősített acélkilincs felszerelése, garanciális munkavégzéssel, illetve normális, biztonságos, a Magyar Biztosítók Szövetsége által elfogadott, Izraelben készült, csúcskategóriás zárakra történő zárbetét-cserét.

Cisa kulcshangolás, újratanítás
Cisa kulcshangolás, újratanítás