G-U vasalatok zárszerelése, szervizelése

Fontos tudnivaló!

Nem értékesítünk semmilyen GU vasalatot, alkatrészt és nem tudunk a beszerzésben sem segíteni!

Kérem ez ügyben ne hívjon minket, mert feltartja a hívással a szerviz-vonalat!

Mi helyszíni zárszerviz szolgáltatásból élünk, nem szaktanácsadásból és útbaigazításból! Köszönjük megértését!

A G-U zárak és vasalatok beszerzése és szervizelése számunkra kiemelt fontosságú. Kb. 6-7 évvel ezelőtt kezdődött, hogy a G-U zárak nagyobb mennyiségben megjelentek a csere-piacon. Ez azt jelenti, hogy a műanyag többpontos bejárati ajtózárak a használattól vagy a hibás beépítés miatt sorban elkezdtek tönkremenni.

A rossz zárak cseréjére hamar reagálunk, gyors helyszíni zárcserét, vasalat cserét biztosítunk mindenkinek Budapesten és a környező városokban, településeken. Sokszor használunk GU szalagzárat más márkájú vasalatok helyett is, mert a minősége jobb. megbízhatóbb, az élettartama is hosszabb.

Amennyiben GU vasalatok, ajtózárak vagy ablakzárak szervizelésére vagy cseréjére van szüksége, hívja ügyfélszolgálati telefonszámunkat! Ajtó- és teraszajtó beállítást is vállaluk!

A G-U két fő csoportja:

  • G-U ablakvasalat, műanyaghoz, fához, acélhoz, alumíniumhoz
  • G-U ajtóvasalat műanyaghoz, fához, acélhoz és alumíniumhoz

Zárszervizünk a G-U ajtózárakat raktáron vagy a szervizautóiban tartja. A legszerencsésebb eset, ha Ön nem nyúl a zárhoz, vagy azt nem szedi ki az ajtóból. Mivel nagyon sok paraméternek kell megfelelni, így nekünk szükséges emailben egy fénykép az ajtóról, amibe még be van szerelve a hibás működésű zárszerkezet.

A G-U ajtózárakból két különböző kategóriát különböztetünk meg, a kilincs-emelésű és a kulcs-működésű zárat.

Kilincsemelésű GU zárak szervizelése

Ez a zártípus akkor ideális, ha a külső oldalon nem szeretnénk gombot, hanem kilincset, így a kilincs felhúzásával tudjuk az ajtót zárni. Miután a kilincset felhúztuk és zártuk az ajtót, a zárbetét kulcsának elfordításával már csak reteszeljük a szerkezetet. Az eredmény a nagyobb zárónyomás, és kizárható, hogy véletlenül a zárba törjük a kulcsot. A lehetőségek között van acélcsap, záró-kampó, vagy hagyományos görgő.

A kilincsemeléses zárakból is nagyon sokféle van jelen a magyar piacon, különböző előlap szélességgel, attól függően, hogy milyen profilú ajtóba van beszerelve. Rengeteg dorn-mérettel kínálják a szalagzárakat, a 25 mm-től kezdve, egészen a 100 mm-ig, bármi előfordulhat. Minden többpontos rúdzár rendelkezik egy kilincs magassággal, ami egy vonal, az előlapon, a csapda nyelv alatt. Ez a méret a szalagzár aljától számít, mert többnyire az alsó részéből nem vágnak az ajtógyártók. A rúdzár teljes hossza azért nem számít, mert gyakran a felső rész változik, ahogy a bejárati ajtók mérete is változó.

Kulcsműködtetésű GU szalagzár zárszerviz

Kulcsműködésű zárakból szintén nagy a választék, de beépítés során sokkal körültekintőbbnek kell lenni, mert itt nem olyan nagy az erőkar, mint a kilincs-emeléses záraknál. Ezek a szerkezetek a kulcs elforgatásával záródnak, természetesen az adott pontokon. A leggyakoribb a négygörgős változat.

Bármilyen problémája is van a műanyag vagy fa ajtajával, bátran hívjon minket, nonstop fogadjuk hívását!

A GU történeleme, múltja, jelene

1907-ben alapította a GU gyárat Viktor Gretsch, aki egy mérnök, technikus volt. Elsősorban ablakrögzítőket és felülvilágítókat, illetve egyéb kisebb ablakvasalatokat gyártottak.

A vállalat dinamikus fejlődésen ment át, már a harmincas évek közepén több mint 100 szabadalmat védettek le. A növekedést csak a második világháború tudta megállítani, de annak végével, újraépítették a gyárat, több átszervezéssel, és áthelyezéssel. Stuttgartból Ditzingenbe költöztették és újították fel. A hetvenes években további bővülés után, a francia vasalatgyártót a FERCO –t megvásárolták. Később pedig a vezető zárrendszer gyártó céget, a BKS-t integrálták a saját vállalatcsoportjukba. Így már képesek lettek komplex rendszereket készíteni a vasalatokból, lehetett az bármilyen kihívás, vagy technológiai igény egy épületben.

A legfontosabb állomások:

1907 – vállalatalapítás

1924 – tolóajtó vasalatok szabadalmaztatása

1975 – a FERCO francia vasalatgyár megvásárlása

1979 – a GU Secury többpontos zár kifejlesztése

1983 –  A BKS  zárbetét és pánikzár gyártó cég integrálása

2006 –  A “BKS” az évszázad márkája kitüntetést kapja

2012 –  A GU-BKS vállalatcsoport és a Zár-Pláza Kft. közös együttműködése elkezdődik.

A Gretsch – Unitas vállalatcsoport 4 kontinensen is megtalálható, Amerika, Ázsia, Európa, Ausztrália.

A GU négy fő irányvonala

Ablakvasalatok

Ajtóvasalatok

Automatikus bejárati rendszerek

Épületfelügyeleti rendszerek

GU ajtóvasalatok komplett cseréje zárszervizzel

A GU komplett rendszereket is kínál a bejárati ajtóvasalatok terén, biztonságos és komfortos működést biztosít. Termékválasztéka hatalmas, de közben folyamatosan fejlesztenek és megfelelő szerviz-hálózatot biztosítanak.

A többpontos ajtóvasalatokat két nagy csoportra lehet osztani:

  • Fa- vagy acél ajtó vasalatok
  • Alumínium- vagy műanyag ajtó vasalatok

Ezeken belül is két nagy csoport van, lehetnek önreteszelő, más néven automata rendszerek, és lehetnek kézzel reteszelő rendszerek.

Cégünk a forgalomban lévő ajtóvasalatok nyitását, komplett cseréjét Budapest területén kiszállási díj nélkül vállalja.

Alumínium- vagy műanyag ajtókhoz GU zárszerkezet

Ezen ajtók követelményei a következők. Keskeny profil, speciális dorn méretek és kilincsmagasságok. A GU teljes megoldást kínál a műanyag ajtózárak területén.

PVC ajtók esetében a dorn méret 25 és 45 mm között van. A kilincs és a zár távolsága 92 mm.

Többféle változata lehet, három, de akár öt reteszelési pont is gondoskodhat az ajtó biztonságos reteszeléséről.

Könnyű zárást biztosít az esetleges ajtóvetemedést követően is.

Bizonyos GU zárak acélcsapjai és zárókampói SKG minősítettek, tehát edzettek, így védenek átfűrészelés ellen.

A GU záraknál a görgők beállíthatóak, hogy az ajtószárny nagyobb rányomódást legyen képes véghezvinni, így garantálva a jobb tömítettséget, mind hő- és hangszigetelés terén.

GU szalagzár, önreteszelő zárrendszerek

Kényelem és biztonság, ez a GU.

Az önreteszelő zárak kiváltják a főzár-kulccsal való manuális zárását. Mit jelent ez?   Amikor elhagyom a lakást, és becsukom az ajtót, jól megszokott mozdulat, hogy a kulcsot elővéve az ajtóban lévő zárbetétet bezárom. Így biztosítom, hogy a zárszerkezet bezárja az ajtót. A GU olyan megoldást kínál, hogy elegendő csupán távozáskor az ajtót magunk után becsukni, nincs szükség a külső oldalon a kulcsos zárásra, az önreteszelő automatikusan zárja az ajtót. A zárásról a 20 mm-t kinyúló acélcsapok gondoskodnak, amelyek beépített visszanyomás ellen biztosítottak. Az ajtó kívülről kulccsal, belülről kilincsel bármikor nyitható. Ilyen ajtókon többnyire a külső oldalon nem látunk semmilyen gombot vagy kilincset, csak egy dekoratív hosszúkás fogantyút.

A GU számtalan zárási megoldást nyújt a bejárati ajtók területén, tapasztalata és minősége vitathatatlan.

A GU záraknál kb. 20 éves időtartam után válik esedékessé a zárcsere, akkor is többnyire azért, mert semmilyen karbantartást nem kaptak, illetve nem gondoskodtak az ajtók időszerű átvizsgálásáról. Az ajtó is igényli a törődést, olajozást, és a karbantartást. Többnyire a tapasztalat, hogy már megint tönkrement a zár, pedig még “csak” 20 éves.

Gyakori probléma továbbá a festő, aki a fa ajtóknál pácolja, vagy lazúrozza vagy csak simán “szép” fehérre festi az amúgy tökéletesen működő zárunkat. Pár nappal később pedig már mehetünk is, cserélni a zárszerkezetet.

GU vasalat – zárszerviz elérhetőségünk

Budapesti gyorsszerviz vállalkozásunk a különböző GU márkájú, tönkrement, elkopott, elhasználódott vasalatok cseréjével foglalkozik. Szükség szerint, meghibásodásból adódóan, ezek nyitásával is.

Hívjon minket egész évben, nonstop fogadjuk hívását!

GU vasalatok helyszíni szakszervize, cseréje!

06-30-408-8914

Írhat nekünk emailt is a profizar@gmail.com email címre!

zárszerviz, zárszerviz Budapest, zárcsere, zárcsere Budapest, zárszervíz, zárszervíz Budapest
zárszerviz, zárszerviz Budapest, zárcsere, zárcsere Budapest, zárszervíz, zárszervíz Budapest
zárszerviz, zárszerviz Budapest, zárcsere, zárcsere Budapest, zárszervíz, zárszervíz Budapest