Egyszerű bejárati ajtózár gyors kicserélése

A kedvenc kérdésünk, hogy mennyibe kerül egy egyszerű sima zárcsere, sima ajtónál. De ha visszakérdezünk, milyen a sima ajtó, arra nem kapunk pontos választ. Mindenkinek más az ajtó értelmezése, főleg a szakembernek, ilyenkor a legjobb megoldás, ha a kulcsról küldenek egy fotót nekünk emailben, így nem lövünk mellé és a kérdező is tudja, mire számíthat.

Hagyományos kocka formájú postaládazár csere

A kocka formájú postaládazár a legrégebbi kivitelű zárszerkezet. Sajnos az új generációs modellek hiába néznek úgy ki, mint a régi, nagyon nehezen megy be a régi helyére: Ezért sem javasoljuk házilag a cseréjét, még ha egyszerűnek tűnik is a feladat. Ezeket a postaláda-zárakat vagy 4 db 3-as vagy 4-es csavar tartja, vagy 4 db visszahajlító drót, már ha nincs letörve valamelyik. A kocka postaláda-záraknál, ha túlhúzza ez ember a csavart az a baj, hogy szorul a zár, ha lazára hagyja, akkor meg mozog az egész és a kulcs elfordításával az egész levelesajtó szekrény fel-le jár. Egyszóval, nem egy könnyű feladat, de valakinek ezt is meg kell csinálni. 17.900 Ft-tól elérhető Budapest területén ennek a zárnak a kicserélése. Természetesen az összes különböző Elga, Ronis, csőkulcsos vagy bármilyen egyszerűbb postaláda-zárak cseréjét is vállaljuk, minden van a szerviautóban.

Lógó, eltört, kínai kilincs csere

Mielőtt eltörik a kínai ajtó kilincse kívül vagy belül, előtte a rugó kezd gyengülni, ami úgy fejti ki a hatását, hogy egyre könnyebb a zár lenyomása, aztán egy roppanás és nincs visszatartó erő, azaz eltört a rugó. Ezt követi majd a markolat, amivel bezárjuk az ajtót, ami megreped, és kézben marad. Így csak egy csonkot lehet megfogni, ami akár sérülést is okozhat, ha rosszul fogjuk meg. Cégünknél megrendelhető az új, komplett kilincs cseréje.

Olasz tollas kulcsos zárak tanítása új kulcsra

A tollas kulcsos zárszerkezetek kulcs-cseréje sokkal egyszerűbb módon kivitelezhető, mint más zárak esetében, hiszen egy tanítócsavar forgatásával már az új kulcs befogadható, arra állnak át a lamellák, így a régi kulcsra már nem lesz szükség, nem is használható egyáltalán. Ez az eljárás általában a Cisa, Potent és Mottura záraknál jellemző, a Dierre zár esetében memóriakocka-cserére kerül sor, de ehhez sem kell szétbontani az ajtót. Az ajtó belső oldalán ez is pár perc alatt elvégezhető.

Mindegyik zárkódolás esetén gyári kulcsokat kap tőlünk az ügyfél. Ott bontjuk ki a dobozt előtte. Plusz kulcsok tőlünk nem rendelhetők, azt mindenkinek magának kell rendeznie. Ezek a tollas kulcsok nem védett kulcsok. Szinte az összes kulcsmásoló tud ilyen kulcsot másolni. Javasoljuk azonban, hogy ne utángyártott, hanem gyári kulcsokra másoltassák őket, és a másolás előtt érdeklődjön erről a kulcsmásoló cégeknél.

Műanyag ajtó kilincs és vasalat csere

A kínai ajtók után a műanyag ajtók a legnépszerűbbek, általában fehér és barna színben érhetők el. Zárszerkezetük lehet felemelő kilincses vagy kulccsal működő, ezek az ún. szalagzárak. Ezeknek a műanyag ajtóknak a meghibásodásánál a vaslat-cserét vállaljuk, illetve a megkopott, elhasználódott kilincs kicserélését. Vállalunk továbbá izraeli zárbetétre történő zárbetétcserét az ajtó biztonságosabbá tétele érdekében. Ha nem elég a műanyag ajtók védelme valakinek, telepítünk kiváló másodzárakat, hevederzárakat. Sajnos a műanyag ajtó a szerkezetének köszönhetően folyamatosan a betörők kedvence, mert könnyen befeszíthető. Előzzék meg a zár meghibásodását illetve a zár felfeszítését, mi mindenre találunk megoldást mindenki számára!