Dierre bejárati ajtóval ellátott ingatlanok, új építésű lakóparkban

Igen megnyugodhat és magas biztonságra számíthat az, aki egy olyan új építésű ingatlant vesz Budapest valamelyik kerületében, ahol a magas szintű biztonságot tartották szem előtt, azaz az Olaszországban készült Dierre záras ajtót installálták. Sajnos egyre több a betörés, mégpedig ezek közül a sikeres betörés. Ez pedig azért van, mert gyengék az ajtók, műanyagból, vékony fából vagy pedig kínai lemezből vannak. Az előbb felsorolt ajtóknál van a legtöbb betörési kísérlet Budapest kerületeiben, hiszen a vékony, silány anyaghasználat lehetővé teszi, hogy a betörők játszi könnyedséggel bejussanak az ingatlanba, különösebb erőfeszítés nélkül.

Egy bölcs ember azt mondta, hogy egy élet munkája van az ajtó mögött és teljesen igaza van, hiszen hajlamosak vagyunk gyűjtögetni az évek alatt olyan számunkra fontos dolgokat, ereklyéket, kis kincseket, amelyek nem feltétlenül érnek sok pénzt, de számunkra emlékek. A betörő számára viszont csak használati tárgyak, amit az első kukába ki is fog dobni. Ezért törekedjünk mindig arra, hogy olyan ingatlant vásároljunk, ahol normális bejárati ajtó van beszerelve! Ez egy nagyon fontos momentum. Ha mégsem találtunk ilyet, viszont a lakás nagyon megtetszett, akkor beszéljünk egy zárszerelő szakemberrel, hogyan tudnánk akár zárcserével rövid határidőn belül az ajtót feljavítani vagy egy másodzár vagy hevederzár utólagos felszerelésével miként növelhető a biztonság.

Miért jobb az olasz Dierre ajtó, mint mondjuk egy műanyag felhúzókilincses vagy egy HiSec ajtó?

A biztonság tulajdonképpen a minőségi alapanyagokban rejlik. Természetesen vannak erősebb, precízebb, biztonságosabb műanyag ajtók, amik szintén használható nyílászárók, de ezek már nem annyiba kerülnek, mint egy barkácsáruházban beszerezhető százezer forintos bejárati ajtó. A kínai ajtókról már ne is beszéljünk, hiszen ezt szó szerint fillérekért állítják elő, és kerül be több ezer számban konténerekben Magyarországra, de más európai országokban is találkoztunk már bőven ezzel a rossz, távol-keleti csodával. Példaképpen, a kínai ajtó anyagvastagsága nem éri el még a 1 mm-t sem, míg az olasz 15 mm-es lemezvastagsággal rendelkezik és különböző zár-védelmi burkolatokkal látják el az ajtót, többirányú záródással. Az olasz cég acélt használ, nem lemezt. Ha megnézzük egy kínai ajtózár szerkezetét, ami szintén 3 pontos, mint az olasz, akkor a különbséget lehet látni a súlyt illetően is. Az olasz 3 kg, a kínai 80 dkg. Az olasz Dierre ajtókba beszerelt zárbetét 35.000 forintba kerül, egy kínai ajtózár pedig 2.500 forintba.

Milyen zárbetétet cseréltessek a Dierre ajtóban, ha új ingatlanba költözünk?

A nagy múltra visszatekintő, olasz Dierre cég csak akkor tud garanciát vállalni a betörések ellen, ha a gyári zárbetétet alkalmazzák az új tulajdonosok, nem pedig mindenfajta himi-humi zárbetéteket szerelnek be spórolás gyanánt. Ezt az ötletet mi is támogatjuk, ezért is ezeknél a bejárati ajtóknál vagy a New Powert használjuk, hiszen ez a legmagasabb fokozatú terméke a Dierrenek vagy ha valaki egy kicsit spórolni szeretne, van a kisebb testvére a Dierre Neos zárbetét. Ez sem rossz, csak nem annyira magas a biztonsági fokozata, mint New Power cilindernek. Mind a két esetben garanciát vállalunk a beszerelést követően egy évre. A kulcsok száma mind a két típusnál 5 darab. Az egyikhez kódkártya tartozik, ezzel lehet a jövőben plusz kulcsokat készíttetni. Fontos, hogy minden esetben gyári csomagolású dobozokat nyitunk ki az ügyfél előtt, ez egy bizalmi dolog, ezzel nem játszunk! Budapest területén egy új építésű lakóparkban beszerelt Dierre New Power zárbetét csere, 5 db kulccsal, egy év garanciával 70.000 forintért rendelhető meg. Éjjel-nappal állunk ügyfeleink szolgálatára, hétvégén és ünnepnapokon is dolgozunk. Ha valaki az olcsóbb megoldásban gondolkozik, természetesen nekik is állunk rendelkezésükre, ennek a költsége 56.000 forint, azaz 20.000 forinttal kevesebb, mint az erősebb változat. Akinek netán nem elég az 5 darab kulcs, annak javasolni szoktunk egy megbízható zárszaküzletet, oda kell befáradni a kulcsokkal. Náluk készül a plusz kulcs. Általában a kulcsmásolás megvárható, a másolási árakról nem tudunk információt adni, meg kell kérdezni a szaküzletet ez ügyben.