Bejárati ajtócsere vagy ajtózár csere

Ennek a kérdésnek az eldöntéséhez körbe kell járni a témát, szakemberrel meg kell vizsgáltatni a bejárati ajtót, illetve az anyagi vonzatát is szem előtt kell tartani.

Ha nagyon régi, rozoga faajtónk van, ami már nemcsak biztonságilag, de szigetelésileg és esztétikailag sem jó, akkor nyugodtan letehetjük a voksunkat egy új ajtó mellett.

Az új ajtó vásárlásnál érdemes figyelembe venni a következőket:

HiSec, Secdoors, TerraSec kínai ajtó vásárlása – Csak, ha nagyon muszáj akkor vegyük ezt, és azonnali zárbetét csere szükséges a beépítés után!

Műanyag ajtó – ezekből a jó vastag, duplacilinderes, többpontos kivitelűt ajánljuk

Mul-T-Lock/Superlock izraeli ajtó – sajnos ezeket már nem importálják

A legjobb választás a tollaskulcsos vagy cilindervezérlésű, 3 pontos trezorzár szerkezettel ellátott biztonsági ajtó.

Ha jó az ajtó érdemes a zárbetét cserét elvégeztetni:

A zárbetét cserén minden esetben érdemes elgondolkodni új lakás vásárlása esetén, ha ellopták vagy elveszett a lakáskulcs, vagy ha csak a biztonsági szintet szeretné növelni. Cégünk izraeli zárbetétek szerelésével, cseréjével foglalkozik, melyek Mabisz 5-ös és 6-os minősítéssel rendelkeznek, így nyugodtan választhatja ezt a magas biztonsági besorolású terméket helyszíni zárcsere szolgáltatással egybekötve!

Hevederzár vagy Potent betörésbiztos zár?

A hevederzár népszerűsége egyre jobban kezd alábbhagyni, mivel a gyártók csak a szerkezetre koncentrálnak és a benne lévő zárbetétet pedig hanyagolják. Ilyen az „osztrák” hevederzár a fogazott kulcsos, papírfecnis, kamu-másolásvédelemmel ellátott betétje, illetve a miskolci, szintén fogazott kulcsos, Kínában készült zárbetét. Ezeket a hevederzárakat zárszaküzletekben 10-15 ezer forintért meg lehet vásárolni, már szinte hozzávágják az emberhez, mert nem tudják eladni, de ha ehhez még szerelőt is kérnek, az ár felmehet akár 40.000 Ft-ig is.

Javaslat: A hevederzár már a múlté. Hangos, lehúzza az ajtót - pláne a gyenge zsanérosokat -, nem szép az ajtón, nincs belőle színválaszták, gyenge, könnyen feltörhető a zárbetétje, stb.

Amit helyette meleg szívvel ajánlunk, az egy sokkal magasabb biztonsági szinttel rendelkező trezorzár, 3 db speciális kulccsal, tömör záródási ponttal, feltörhetetlen zárszerkezettel. További részleteket egy másik bejegyzésünkben részletesen el tud olvasni.

Olcsó kilincs vagy erősített kilincs a HiSec ajtóra?

A kínai ajtókból kis hazánkban több tízezer darabszám van elhelyezve, főként Budapesten, de Pest megyében és vidéken is igyekeznek minél többet eladni ezekből. Népszerűségük az árnak köszönhető, hiszen bizonyos cégek 100.000 forintért már kompletten elvégzik a teljes folyamatot. Hogy hogyan és milyen zárak vannak benne, azt egy másik írásunkban vesézzük ki. Mindenesetre a HiSec, Secdoors és TerraSec ajtók tarolnak a hazai ajtós piacon.

Gyengeségükből kifolyólag szinte minden ajtó átesett már egy kilincs- vagy rugótörésen. Nekünk ez a speciális szolgáltatásunk ingyenes kiszállással elérhető Budapest területén. Általában 28.000 forintért cserélünk egy külső/belső kilincsgarnitúrát, és kizárólag az erősített változatú, megbízható minőséget szereljük fel.

Mi a probléma az olcsóval?

A webáruházak ellepik az olcsó tömegcikkeikkel a piacot. Agyonhirdetett weblapjukon 4-5 ezer forintért már lehet kilincsgarnitúrát kapni a kínai ajtókhoz, amin a webáruháznak kb. 2000 Ft haszna van. A további 1000 Ft haszon a gyártóé, úgyhogy aki nem minket választ a 28.000 forintos ár miatt, annak csak gratulálni tudunk, hogy vásárolt egy 1000 forintos kilincset, ami egy hónap múlva megint le fog törni! Ez több szót nem is érdemel!

zárszerviz, zárszerviz Budapest, zárcsere, zárcsere Budapest, zárszervíz, zárszervíz Budapest
zárszerviz, zárszerviz Budapest, zárcsere, zárcsere Budapest, zárszervíz, zárszervíz Budapest